10-08-2016, 09:28
(10-08-2016, 08:53)AdamS napisał(a): Mnie zostały ostatnie 2a zastrzyki copaxone, które robiłem codziennie. Za dwa dni zmieniam na copaxone, który robi się co dwa dni, pn-śr-pt.Wczoraj ywymienilam wadliwy sprzet.Oddzialowa bez zadnego ale dala mi drugi aplikator na moje pytanie czy jest nowy powiedziala oczywiscie ale kakby nie dzialal to prosze zglosic lekarzowi ze nie mamy wiecej i trzeba mzmowic. W etui byly dwa wstrzykiwacze jeden wyjela etui brudne a we wstrzykiwaczu brak plastikowej szybki. Znowu wątpię czy jest nowy brak jakiego kolwiek kartonu czy folijek. Masakra.
Dawka 2x większa i o 4 wkłucia w tygodniu mniej. Nie mam aplikatora, ale absolutnie wątpię żeby Twój był po kimś. To jest niemożliwe. Dziś wszędzie stosuje się sprzęt jednorazowy łącznie z nożami (skalpelami) do zabiegów.
Puki co robilam dwa zastrzyki bez wstrzykiwacza dzis 3 dawka sprobuje z tym cudem jak go nporzadnie zdezynfekuje. Biore Copaxone 3x w tyg. Narazie brak skutkow ubocznych typu swedzenie czy wysypka miejsce wkucia boli przez jakis czas potem zostaje siniak i koniec.