22-10-2018, 12:57
(20-10-2018, 13:45)beciaa28 napisał(a):(20-10-2018, 11:57)Anka napisał(a):(20-10-2018, 10:03)Anna Zet napisał(a):(19-10-2018, 19:57)hela napisał(a): U mnie pokazuje słabszą lewą stronę, pozostałość po rzucie, oprócz innych atrakcji typu problem z równowagą
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Tak, badanie powinno pokazać takie rzeczy typu niedowład
W jakim badaniu wychodzi problem z równowagą? Bo powiem Ci że jak w nocy wstaję do dziecka to się zataczam...
Mnie kazała chodzić tiptopkami, palec nos próba, stanie ze stopami złączonymi i ręce do przodu i zamknąć oczy. Ciekawa jestem czy to nie za mało, żeby stwierdzić takie zaburzenia...
Mi kaze chodzic z zamknietymi oczami i na palcach podczas badania. Oraz zgieta noge uniesc do gory( jak leze) i przeciagnac pieta tej uniesionej nogi po drugiej nosze od kolana do stopy
Ja mam takie badania :chodzenie tip topami, chodzenie na piętach i palcach, zlaczenie nóg ręce przed siebie i stanie z zamkniętymi oczami, próba palec - nos z zamknietyni i otwartymi oczami. Później jak już leze to badania : nogi do gory, ręce do gory, wyciągnąć język, również próba palec-nos, ścisnac ręce lekarza, i typowe badanie mloteczkiem
Na palcach z zamkniętymi oczami?