Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tecfidera - nowo rozpoznana choroba Kraków czas oczekiwania na terapię.
(11-09-2016, 16:32)kaleon napisał(a): Witaj!
08 września br. zdiagnozowano u mojej 16 letniej córki SM. Lekarka prowadząca od razu zapisała dla niej interferon, (nie dając żadnych szans na inny lek). Wiem, że nie ma rejonizacji, więc możemy leczyć się w całej Polsce i bardzo bym prosiła o pomoc Was o polecenie godnego neurologa, który nie traktowałby nas przedmiotowo i poprowadził w programie oraz zaczął leczyć Tecfiderą. Powiem tylko, ze jesteśmy razem z mężem jeszcze w szoku i tylko płakać mi się chce.... pozdrawiam z Mazur

Kaleon, niestety nie umiem polecić Wam konkretnego lekarza, bo nie leczę się w tamtych okolicach. Oczywiście można leczyć się w dowolnym miejscu, ale poszukiwania warto zacząć od najbliższej okolicy. Ze względu na własną wygodę - warto brać pod uwagę konieczność regularnych wyjazdów na kontrole, badania, po odbiór leków; opiekę w przypadku zaostrzeń. 
Zamieszczam natomiast listę szpitali, które na terenie województwa warmińsko-mazurskiego prowadzą program leczenia stwardnienia rozsianego. Możecie podzwonić i dowiedzieć się, w których placówkach jest dostępna Tecfidera, jaki jest czas oczekiwania itp. Może warto sprobować wybrać się do wybranych szpitali, porozmawiać z lekarzem itp
  • Wojewódzki Specjalistyczny Szpital Dziecięcy im. prof. dr Stanisława Popowskiego w Olsztynie
  • Wojewódzki Szpital Specjalistyczny w Olsztynie
  • Uniwersytecki Szpital Kliniczny w Olsztynie
  • Wojewódzki Szpital Zespolony w Elblągu
  • Powiatowy Szpital im. Władysława Biegańskiego w Iławie
Może ktoś jeszcze z Waszych okolic się wypowie i poleci konkretne miejsce/lekarza.

Jak się czuje Córka? 
Mam nadzieję, że szybko uda Wam się znaleźć odpowiedniego lekarza!
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: Tecfidera - nowo rozpoznana choroba Kraków czas oczekiwania na terapię. - przez Monika - 12-09-2016, 11:34

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości