Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ćwiczenie w domu (domowa rehabilitacja)
No jeżeli mogę coś wtrącić to z mojego krótkiego doświadczenia to jednak polecałbym jakąs konsultację u prawdziwego rehabilitanta. Ćwiczenia różne ćwiczeniami, różne stopnie choroby i rejonów ciała. Dlatego też dobry rehabilitant wskaże jakie i które ćwiczenia są wskazane i możliwe dla konkretnej osoby. Gdy pierwszy raz poszedłem na rehabilitację (ze skierowaniem z NFZ) to nie było od razu ćwiczeń tylko dość obszerny wywiad o obecnej chorobie i dolegliwościach, o wszystkich poprzednich w postaci złamań, problemów ciśnieniowych itp. Także było kilka że tak powiem prób - chodzenia, równowagi itp. Dopiero po tym wszystkim na następnym spotkaniu były już ćwiczenia - dopracowane konkretnie do mojego stanu. Tak więc samemu można a wręcz trzeba tylko jednak ktoś musi ukierunkować i wskazać co może być a co zakazane. Dla przykładu powiem, że na rowerek stacjonarnhy a tym bardziej na normalny nawet jeszcze nie wsiadam, gdyż mimo ćwiczeń po takim czasie dalej zaburzenia równowagi mam i wcale mimo że jest rowerek dobry do niektóruch ćwiczeń to dla mnie jeszcze nie. A co do tych taśm rozciągliwych to akurat do rozciągania, naciągania jest wszędzie chyba polecane. Sam mam od początku takie.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: ćwiczenie w domu (domowa rehabilitacja) - przez baryla1969 - 14-09-2016, 12:42

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości