01-02-2019, 23:42
(01-02-2019, 22:59)Miriam napisał(a):(01-02-2019, 17:27)Moris napisał(a):(01-02-2019, 16:30)JMiriam napisał(a):(31-01-2019, 21:42)Moris napisał(a): Czy ktoś się leczy i/albo orientuje jak wygląda sytuacja z programami lekowymi w Poznaniu w tej chwili? Jaki czas oczekiwania jest na włączenie do programu? Jaka jest wasza opinia na temat prowadzonych tam programów? Walczę z tym tematem już trochę w MSWiA i nie mogę się coś doczekać pomimo diagnozy... mam wrażenie, że lekarze tam są przesadnie ostrożni co do tego leczenia bo dużo opowiadają o skutkach ubocznych.
Mnie spławili w MSWiA, bo niby kolejka, kasy nie dostali z NFZ i w ogóle, długo trzeba czekać
Leczę się w innym mieście, ale rozważam za jakiś czas przenosiny do Poznania.
A kiedy byłaś w MSWiA?
Maj 2017. Ale potem szybko się zakwalifikowałam do leczenia gdzie indziej, więc nie zawracałam sobie już nimi głowy
(01-02-2019, 19:56)Moris napisał(a):(01-02-2019, 19:09)renia30 napisał(a): HejDużo czasu już minęło od zakwalifikowania? Ja jestem w programie lekowym od 2017r właśnie w MSWiA, od zakwalifikowania do podania leku czekałam jakiś 2 miesiące, choć lekarz uprzedzał ze na lek mogę czekać nawet 6 miesięcy albo i dłużej, właśnie ze względu finansowych.
U mnie lekarz zajmujący się programem zna moje wyniki, ale na oficjalnej kwalifikacji nie byłem, ponieważ prowadzone są tylko rozmowy telefoniczne. O lekach jedynie powiedział mi co mam do wyboru. Jak wyglądała ta kwalifikacja w MSWiA i jak długo na nią czekałaś?
I tak z ciekawości, co jest do wyboru w MSWiA?
Z tego co mi powiedziano to interferony, copaxone, aubagio, tecfidera. Ja od razu powiedziałem, że jak już to jestem zainteresowany tec.

Dużo czasu już minęło od zakwalifikowania? Ja jestem w programie lekowym od 2017r właśnie w MSWiA, od zakwalifikowania do podania leku czekałam jakiś 2 miesiące, choć lekarz uprzedzał ze na lek mogę czekać nawet 6 miesięcy albo i dłużej, właśnie ze względu finansowych.