07-02-2019, 00:10
Mam do przekazania ważną i złą dla mnie informację. Po 4 latach od przeszczepu w Katowicach, moja choroba znowu się uaktywniła. Miałem łagodny rzut, pojawiły się także nowe, aktywne zmiany deminilizacyjne. W tej chwili rozważam opcje leczenia aby zapobiec dalszemu rozwojowi choroby. Łącznie z kolejnym przeszczepem lub doszczepieniem. Z zebranych informacji dostałem następujące zalecenia / możliwości leczenia : Lemtrada - tylko 3 dawki w jednej serii leczeni wg.
Protokołu Dr Burt, USA dla leczenia pacjentów po nawrocie choroby po HSCT lub 6 wlewów cyklofosfamidu 1 g / m2 lub 6 wlewów (co dwa miesiące) 100 mg Rituximabu
Poza tym Prof. Selmaj proponuje kurację Natalizumabem i w dalszej kolejności Ocrelizumabem. Cholera. Miałem nadzieję, że pozbyłem się SM na dobre. Ps. Miałem bardzo stresujący ostatni rok.
Protokołu Dr Burt, USA dla leczenia pacjentów po nawrocie choroby po HSCT lub 6 wlewów cyklofosfamidu 1 g / m2 lub 6 wlewów (co dwa miesiące) 100 mg Rituximabu
Poza tym Prof. Selmaj proponuje kurację Natalizumabem i w dalszej kolejności Ocrelizumabem. Cholera. Miałem nadzieję, że pozbyłem się SM na dobre. Ps. Miałem bardzo stresujący ostatni rok.