26-03-2019, 20:01
(26-03-2019, 19:25)Beciaa05 napisał(a):(26-03-2019, 17:57)Hanka napisał(a):(26-03-2019, 16:53)Beciaa05 napisał(a):(26-03-2019, 16:08)Hanka napisał(a):(26-03-2019, 13:04)Beciaa05 napisał(a): Najpierw i tak trzeva wykonać rezonans, żeby dowiedzieć się czy w ogóle iść w kierunku SM. Prywatny rezonans robiłam jeden raz i wyniki miałam po 2 dniach, a jak robiłam z NFZ to czekałam ponad tydzien na opis i płytkę.. Spokojnie, nie myśl narazie o sterydach i chorobie, może to wcale nie to a zupełnie coś innego. Wiem, że ciężko się uspokoić w takiej sytuacji ale spróbuj opanować nerwy i poczekać na rezonans i wizyte u lekarza. Jeśli chodzi o sterydy to ja przyjmowałam podczas 2 rzutów które na szczęście się wycofały,oczuwiscie są rzuty te mniejsze przy których nie trzeba sterydów w ogóle, ale w tych poważniejszych rzutach myślę ze należy przyjąć sterydy,bo to chodzi o poprawę naszego zdrowia i żeby pozostałości po tych rzutach były jak najmniejsze. Wszystkiego dobrego HankaPS. Napisz coś więcej o sobie, ile masz lat, skąd jestes
Pozdrawiam
Dzieki za odpowiedzNo wiec mam 33 lata i jestem spod Katowic. Uwielbiam podroze
Co do zdrowia - rok temu pierwsze dziwne niepokojace objawy - wzrok, zawroty glowy i straszna migrena. Rezonans glowy wyszedl okay. Czesto dretwiala mi jedna dlon w nocy lub podrozy ale nie przejmowalam sie tym bo myslalam ze to ucisk nerwu lub kregoslup. Rehabilituje sie po wypadku od 2 lat i mam taka rzadka chorobe ukladu nerwowego ale tego wspolczulnego, takze znam swoje cialo i to co sie dzieje to na bank cos zlego :/ Zaczelo sie 2 tyg temu od malej infekcji wirusowej na dziasle ktora przeszla ale w miedzyczasie narastaly symptomy - zawroty glowy, chodze jak pijana, dretwienie i mrowienie wszedzie, jestem doslownie wyczerpana a siedze w domu, nogi jak z waty - slabe i wiotkie, bole miesni, 2dniowy bol galki ocznejDo Dr Maciejowskiego ide za tydzien, i nie wiem czy to nie za pozno... walcze o MRI w miedzyczasie bo prywatnie tez malo miejsc. Piszecie o tych rzutach i juz serio nie wiem co robic :^ Czy te objawy same przejda czy po prostu zostane juz pijana roslinka
bo innego wytlumaczenia nie wodze no chyba ze jakas borelioza sprzed lat czy cholera wie jaka choroba miesniowo-nerwowa
Tak tak - jutro ide z neurolog pogadac :^ moj drugi problem to zmiany temp i koloru w stopy, ewentualnie gorac/zimno w nocy ale to juz mam 2 lata takze nie zwiazane z obecnymi objawami. Na SOR to jak zwykle - nerwica. Ja sie zastanawiam czy to cholera przejdzie czy postepuje cokolwiek to jest. Becia a ty gdzie sie leczysz?
Wlasnie tam gdzie masz wizytę, w Centrum Terapii SM w Katowicach,w maju minie rok od leczenia, w czwartek mam wizyte na której dostanę skierowanie na badania i pierwszy rezonans, który pokaże czy lek działapolecam Ci to miejsce bardzo, miły personel,lekarze(tam jest kilku dobrych neurologow specjalizujących się w SM, zdążyłam wszystkich poznać podczas wizyt) - znają się na swojej pracy i zawsze chętnie pomogą
To Becia bardzo sie ciesze, ze tam sie zapisalam

Jak to sie zaczelo u Ciebie i jak pokierowali Cie po 1wszej wizycie? Dlugo czeka sie na leki jakby co? Te skierowania co daja na rezonans to z NFZ?
Bo kurde jestem tez zapisana do dr Klodowskiej w Neuro Care ale wydaje sie ze tam wszystko prywatnie :>Mam zaczynac nowa prace za 3 tygodnie kurdeeee

Do Dr Maciejowskiego ide za tydzien, i nie wiem czy to nie za pozno... walcze o MRI w miedzyczasie bo prywatnie tez malo miejsc. Piszecie o tych rzutach i juz serio nie wiem co robic :^ Czy te objawy same przejda czy po prostu zostane juz pijana roslinka