Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Konsultacje diagnozy
U mnie to wyglądało trochę inaczej i na diagnozę czekałam okolo roku ale badali mnie różni lekarze z tego samego oddziału. Raczej wszyscy skłaniali się ku temu, że to SM ale nie wykluczali tez innych chorób.  Czekali, obserwowali i po kolejnym rzucie, diagnoza. Nie konsultowalam z innymi neurologami z poza szpitala, nie widziałam takiej potrzeby. W końcu to lekarze a nie mlynarze Uśmiech i wiedzą co robią i mówią.  Dostałam leki - Avonex, jest znośnie, mogę w miarę normalnie zyc. Drazyc tematu nie zamierzam aczkolwiek ponoć pod nazwą SM może kryć się wiele innych chorób dotąd nie odkrytych i nienazwanych. Nie  na darmo mówi się, że to choroba o tysiącu  twarzy, są bardz różne przebiegi choroby i nie ma drugiej osoby która by miała w 100% takie same objawy. Każdy choruje inaczej. Są typowe i nietypowe przebiegi choroby. Jeżeli chcesz mieć spokojna głowę i masz na to czas, zawsze możesz poddać się kolejnym badaniom, konsultacjom ale lekarze tez ot tak nie stawiają diagnozy, tym bardziej, że nie jest o nią łatwo bo trzeba spełniać określone kryteria diagnostyczne. Nie sądzę aby lekarz nie wziął pod uwagę tez innych przyczyn objawów. Na pewno też rozsadzajaca kwestia, tu był rezonans. To badanie + objawy to bardzo ważna wskazówka dla lekarza. Także Twoja decyzja czy chcesz i masz chęć dalej szukać. Najwyzej stracisz trochę czasu ale będziesz mieć pewność co do diagnozy i bliscy będą spokojniejsi Uśmiech
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Konsultacje diagnozy - przez Areliee - 19-10-2016, 19:44
RE: Konsultacje diagnozy - przez Joanna - 19-10-2016, 23:05
RE: Konsultacje diagnozy - przez Areliee - 19-10-2016, 23:10

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości