Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cienie liter na monitorze, telefonie
(27-05-2019, 08:03)e-smka napisał(a): Zastanawiam się, czy komuś z Was, kto miał/ma zapalenie nerwu wzrokowego, po zaczęciu leczenia, wzrok sie poprawił w 100%?
Ja miałam rzut - zapalenie nerwu wzrokowego, o którym wtedy nie wiedziałam i po 10 miesiącach diagnozę, miesiąc później zaczęłam leczenie, czyli po 11 miesiącach od rzutu. Nigdy nie dostałam żadnych sterydów. Mój wzrok się trochę poprawił, ale szału nie ma i między innymi widzę tekst w komputerze tak, jak to Moris opisał - z cieniem.
(27-01-2019, 21:17)Moris napisał(a): Mam pytanie czy spotkał się ktoś z taką dolegliwością jak wychodzące cienie liter na napisach widzianych na telewizorze, telefonie itd. ogólnie najlepiej to zjawisko idzie zaobserwować na wyświetlaczach cyfrowych, gdy mamy jasne tło i ciemne litery. Cienie widziane są zarówno jak zakryje się jedno z oczu jak i patrząc normalnie obuocznie. Czy taki objaw jak przedstawiony na zdjęciu w załączniku jest charakterystyczny dla SM?
Ja miałam zapalenie nerwu prawie 3 lata temu. 
Po podaniu sterydów dzień po dniu wzrok wracal (po 5 dniach było już ok) teraz widzę dobrze jak przed rzutem. Jedynie jak jestem zmęczona bądź po wysiłku fizycznym to widzę na te oko gorzej ale przechodzi.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Cienie liter na monitorze, telefonie - przez Moris - 27-01-2019, 21:17
Cienie liter na monitorze, telefonie - przez hela - 27-01-2019, 21:56
Cienie liter na monitorze, telefonie - przez hela - 28-01-2019, 07:33

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości