21-06-2019, 15:18
(21-06-2019, 14:39)Moris napisał(a): Ja miałem drętwienie lewej ręki podczas jedynego rzutu udokumentowanego, a po wyjściu ze szpitala i przyjęciu dawki sterydów po jakimś niedługim czasie pojawiły mi się męty i cienie liter. Nigdy nie miałem wcześniej takich problemów ze wzrokiem, ale mam krótkowzroczność i astygmatyzm. Byłem z tym u okulisty, ale nie stwierdził żadnego PZNW, w sumie nic nie stwierdzil.
Dzięki za odpowiedź. A czy te drętwienia to właśnie takie uczucie mrówek? szpilek? bo ja tak mam w dłoniach i stopach ale nie promieniuje to dalej do łokci czy łydek. (Łydki to raczej skurcze) Czy to mrowienie wiązało się z zaburzeniami czucia np. brak czucia, że coś jest bardzo gorące albo lodowate? brak czucia przy ukłuciu igłą? Bo z czuciem ciepło/zimno czy ból to u mnie w porządku. Chyba, że to bez znaczenia i czucie zawsze jest. Czy w związku z drętwieniem reki podczas rzutu wystąpił u Ciebie np. problem z drżeniem palców i/lub chwytaniem przedmiotów? W moim przypadku męty pojawiły się na długo przed mrowieniem. A jeśli chodzi o okulistów to miałam naprawdę całe mnóstwo badań specjalistycznych w różnych klinikach okulistycznych (np. pod kątem jaskry, chorób siatkówki, rogówki itp.) i profesor powiedział, że nerw wzrokowy mam nie uszkodzony, no i tak sobie myślę, że z 6 okulistów to chyba któryś by zauważył, że coś się z tym nerwem dzieje/ działo? Sama już nie wiem.