22-06-2019, 10:05
(22-06-2019, 08:59)Anka napisał(a):(22-06-2019, 07:57)Ani.ta napisał(a): Hej,Moj mi powiedzial ze jak zechcemy drugie dziecko to mam mu wczesniej powiedziec i odstawimy lek.
Jeszcze nasuwa mi się jedno pyt, bo czasem ręce mi opadają.
Dziewczyny, a jak z reakcjami lekarzy odnośnie zachodzenia w ciąże? U mnie wyglada to tak, ze mój lekarz u którego się leczę od wielu lat przełknął to, zaakceptował i trzyma kciuki.
Natomiast teraz jak trafiam do szpitala do obcych lekarzy na kroplówki wręcz są niemili i mnie namawiają do leczenia i sugerują mi ze takie osoby jak Ja nie powinny się starać o dziecko?!!! WTF? Może jestem przewrażliwiona( efekt po niedawnych sterydach), ale o zgrozo, trochę empatii.. jak było u Was?
Pozdrawiam!
Lekarze nie sa od tego zeby przedstawiac choremu swoja wlasna opinie.
Nie ma przeciwskazan do poczecia dzidzi przy sm.
Albo dwoje ludzi chce dzidzie albo nie.
Mysle ze my chorzy jestesmy swiadomi ze sm w przypdku ciazy nie pomaga rowniez po rozwiazaniu.
Ale ja nie lubie jak ktos wtraca sie w takie sprawy.
Moja p. Doktor mi powiedziała że ciąża oczywiście jak najbardziej nie ma przeciwwskazań,, a jak ja będę planować ciążę to mam brać lek dopóki nie będę w ciąży bo jeśli odstawię lek i nie zajdę w ciążę to co wtedy? Biorę betafeon i chciałabym mieć kiedyś dziecko. W ciąży podobno jest wszystko ok, ale po ciąży może pojawić się zaostrzenie choroby... ze względu na duży wysiłek, czy gorączkę...

.