Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Objawy SM? - dużo wątpliwości, jeszcze przed diagnostyką
(29-06-2019, 19:47)agica napisał(a):
(29-06-2019, 18:42)niebieska_83 napisał(a): Witajcie, od kilku lat leczę się na migrenę (z aurą, odmiana oczna) dlatego bóle głowy i problemy z oczami (podwójne widzenie, światłowstręt, zaniewidzenie) dotykają mnie kilka razy w roku. Mam też stwierdzoną dyskopatię kręgosłupa lędźwiowego i rwę kulszową. Jestem pod opieką rehabilitanta i neurologa. Od tygodnia mam wrażenie,że noga lewa jest słabsza od prawej, mięśnie są twarde i napięte, porównałabym tę nogę do kija od szczotki. Rehabilitant twierdzi,że to efekt przewlekłego podrażnienia nerwu kulszowego,ale ja martwię się,że to objawy sm. Jestem ciągle zmęczona i niewyspana. Znowu miałam problem z oczami, trwał 15 minut.Ostatni rezonans z kontrastem robiłam rok temu, wczoraj byłam u neurologa, opowiedziałam mu o moich dolegliwościach.Lekarz dokładnie mnie zbadał, obejrzał rezonans sprzed roku i stwierdził,że nie ma mowy o sm.Potwierdził migrenę z aurą i rwę kulszową efektem której jest osłabienie mięśni nogi.Zalecił ponowne MRI głowy 
za rok i rehabilitację kręgosłupa. Nie powiem żebym była spokojniejsza po tej wizycie.Umówiłam się do innego lekarza.A jakie jest wasze zdanie?
Hej, jeśli masz czysty rezonans, tzn bez zmian demielinizacyjne to myślę, że neuro ma rację, bo to główny czynnik diagnozy, ale zawsze możesz się skonsultować z innym lekarzem
Hej, dzięki za odpowiedź.Czysty rezonans jest sprzed roku. Objawy pojawiły się teraz.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: Objawy SM? - dużo wątpliwości, jeszcze przed diagnostyką - przez niebieska_83 - 29-06-2019, 20:04

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości