Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Objawy SM? - dużo wątpliwości, jeszcze przed diagnostyką
(01-07-2019, 20:19)niebieska_83 napisał(a):
(29-06-2019, 21:36)hela napisał(a):
(29-06-2019, 18:42)niebieska_83 napisał(a): Witajcie, od kilku lat leczę się na migrenę (z aurą, odmiana oczna) dlatego bóle głowy i problemy z oczami (podwójne widzenie, światłowstręt, zaniewidzenie) dotykają mnie kilka razy w roku. Mam też stwierdzoną dyskopatię kręgosłupa lędźwiowego i rwę kulszową. Jestem pod opieką rehabilitanta i neurologa. Od tygodnia mam wrażenie,że noga lewa jest słabsza od prawej, mięśnie są twarde i napięte, porównałabym tę nogę do kija od szczotki. Rehabilitant twierdzi,że to efekt przewlekłego podrażnienia nerwu kulszowego,ale ja martwię się,że to objawy sm. Jestem ciągle zmęczona i niewyspana. Znowu miałam problem z oczami, trwał 15 minut.Ostatni rezonans z kontrastem robiłam rok temu, wczoraj byłam u neurologa, opowiedziałam mu o moich dolegliwościach.Lekarz dokładnie mnie zbadał, obejrzał rezonans sprzed roku i stwierdził,że nie ma mowy o sm.Potwierdził migrenę z aurą i rwę kulszową efektem której jest osłabienie mięśni nogi.Zalecił ponowne MRI głowy 
za rok i rehabilitację kręgosłupa. Nie powiem żebym była spokojniejsza po tej wizycie.Umówiłam się do innego lekarza.A jakie jest wasze zdanie?

Hej, jak się martwisz skonsultuj się z drugim lekarzem i powtórz rezonans, ale masz też dość powodów do takich objawów.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Hej, skonsultowałam się z drugim lekarzem.Zbadał, wysłuchał i powiedział,że na pewno nie mam SM. Przepisał mi za to leki uspokajające i wyciszające i zabiegi na kręgosłup.Kolejny rezonans uznał za bezpodstawny, bo skoro w tym sprzed roku, dwóch i trzech lat wszystko jest w porządku to trzeba dać głowie odpocząć. Ja z dnia na dzień czuję się coraz gorzej i nie wiem już sama czy to efekt tego,że tak się nakręcam na chorobę czy faktycznie jest źle.
Jeśli bardzo Cię będzie to męczyć to zawsze można iść do jeszcze innego. Mnie tak neurolodzy odsyłali przez dwa lata, wszystko zwalali na nerwy. Więc się leczyłam, a objawy dalej wracały. Dlatego przy kolejnym rzucie w szpitalu zataiłam wszystkie wcześniejsze wyniki i zrobili pełną diagnostykę. SM usłyszałam po 3 dniach na oddziale. Nie wiem czy jakbym wtedy pokazała zalecenia to by mnie też nie odesłali
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: Objawy SM? - dużo wątpliwości, jeszcze przed diagnostyką - przez agica - 01-07-2019, 20:32

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości