01-07-2019, 20:32
(01-07-2019, 20:19)niebieska_83 napisał(a):Jeśli bardzo Cię będzie to męczyć to zawsze można iść do jeszcze innego. Mnie tak neurolodzy odsyłali przez dwa lata, wszystko zwalali na nerwy. Więc się leczyłam, a objawy dalej wracały. Dlatego przy kolejnym rzucie w szpitalu zataiłam wszystkie wcześniejsze wyniki i zrobili pełną diagnostykę. SM usłyszałam po 3 dniach na oddziale. Nie wiem czy jakbym wtedy pokazała zalecenia to by mnie też nie odesłali(29-06-2019, 21:36)hela napisał(a):Hej, skonsultowałam się z drugim lekarzem.Zbadał, wysłuchał i powiedział,że na pewno nie mam SM. Przepisał mi za to leki uspokajające i wyciszające i zabiegi na kręgosłup.Kolejny rezonans uznał za bezpodstawny, bo skoro w tym sprzed roku, dwóch i trzech lat wszystko jest w porządku to trzeba dać głowie odpocząć. Ja z dnia na dzień czuję się coraz gorzej i nie wiem już sama czy to efekt tego,że tak się nakręcam na chorobę czy faktycznie jest źle.(29-06-2019, 18:42)niebieska_83 napisał(a): Witajcie, od kilku lat leczę się na migrenę (z aurą, odmiana oczna) dlatego bóle głowy i problemy z oczami (podwójne widzenie, światłowstręt, zaniewidzenie) dotykają mnie kilka razy w roku. Mam też stwierdzoną dyskopatię kręgosłupa lędźwiowego i rwę kulszową. Jestem pod opieką rehabilitanta i neurologa. Od tygodnia mam wrażenie,że noga lewa jest słabsza od prawej, mięśnie są twarde i napięte, porównałabym tę nogę do kija od szczotki. Rehabilitant twierdzi,że to efekt przewlekłego podrażnienia nerwu kulszowego,ale ja martwię się,że to objawy sm. Jestem ciągle zmęczona i niewyspana. Znowu miałam problem z oczami, trwał 15 minut.Ostatni rezonans z kontrastem robiłam rok temu, wczoraj byłam u neurologa, opowiedziałam mu o moich dolegliwościach.Lekarz dokładnie mnie zbadał, obejrzał rezonans sprzed roku i stwierdził,że nie ma mowy o sm.Potwierdził migrenę z aurą i rwę kulszową efektem której jest osłabienie mięśni nogi.Zalecił ponowne MRI głowy
za rok i rehabilitację kręgosłupa. Nie powiem żebym była spokojniejsza po tej wizycie.Umówiłam się do innego lekarza.A jakie jest wasze zdanie?
Hej, jak się martwisz skonsultuj się z drugim lekarzem i powtórz rezonans, ale masz też dość powodów do takich objawów.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk