10-07-2019, 21:26
(10-07-2019, 21:03)Beciaa05 napisał(a):(12-05-2018, 20:02)Beciaa05 napisał(a): Hej KochaniCo polecacie na spastycznosc? Od paru dni mam bardzo spięte mięśnie nóg i czuję sztywność, po lekkim masażu puszcza ale wraca niestety podczas chodzenia również. We wtorek mam wizyte to poproszę chyba o jakiś lek bo dokucza mi to (no być może przejdzie ale tam na wszelki wypadek zapytam) , co Wy braliście bądź bierzecie? Proszę o podpowiedzi, Pozdrawiammam takie pytanie odnosnie spastyki. Czasem mam uczucie sztywnych nóg, bolą mnie mięśnie ale nie mam ograniczonych ruchów. Gdzieś wyczytałam, że spastycznosc mięśni to jeden z objawów SM. Z tym że wyczytałam że spastyka to wtedy gdy nie można żadnego ruchu wykonać np zgiac nogi. Nie wiem czy u mnie to spastyka czy po prostu nogi się tak zachowują po wysiłku. Ktoś z Was odczuwa/odczuwal takie coś, jak objawialo się to u Was? Miłego wieczoru
(12-05-2018, 20:02)Beciaa05 napisał(a): Hej KochaniCo polecacie na spastycznosc? Od paru dni mam bardzo spięte mięśnie nóg i czuję sztywność, po lekkim masażu puszcza ale wraca niestety podczas chodzenia również. We wtorek mam wizyte to poproszę chyba o jakiś lek bo dokucza mi to (no być może przejdzie ale tam na wszelki wypadek zapytam) , co Wy braliście bądź bierzecie? Proszę o podpowiedzi, Pozdrawiammam takie pytanie odnosnie spastyki. Czasem mam uczucie sztywnych nóg, bolą mnie mięśnie ale nie mam ograniczonych ruchów. Gdzieś wyczytałam, że spastycznosc mięśni to jeden z objawów SM. Z tym że wyczytałam że spastyka to wtedy gdy nie można żadnego ruchu wykonać np zgiac nogi. Nie wiem czy u mnie to spastyka czy po prostu nogi się tak zachowują po wysiłku. Ktoś z Was odczuwa/odczuwal takie coś, jak objawialo się to u Was? Miłego wieczoru
W momentach kiedy męczyła mnie spastyka, to brałam lek "Tizanor" lub "Baclofen" . Pomagały. Lekarz przepisuje na receptę. Obecnie nic nie biorę bo od dłuższego czasu mam spokój.

mam takie pytanie odnosnie spastyki. Czasem mam uczucie sztywnych nóg, bolą mnie mięśnie ale nie mam ograniczonych ruchów. Gdzieś wyczytałam, że spastycznosc mięśni to jeden z objawów SM. Z tym że wyczytałam że spastyka to wtedy gdy nie można żadnego ruchu wykonać np zgiac nogi. Nie wiem czy u mnie to spastyka czy po prostu nogi się tak zachowują po wysiłku. Ktoś z Was odczuwa/odczuwal takie coś, jak objawialo się to u Was? Miłego wieczoru