Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Karmienie piersią / a Lek Copaxone
Elina,  tej decyzji nikt Ci nie odejmie. Ona będzie twoja, ewentualnie mąż ma też tu coś do powiedzenia. Tutaj, na tym forum doskonale widać, że SM to choroba o tysiącach różnych twarzy i nawet lekarze nie są w stanie przewidzieć, co się stanie w sytuacji gdy będziesz karmić, a co jeśli nie...
Ja mogę Ci powiedzieć, że brałam copaxone do 8 tygodnia ciąży.  Dla mnie było oczywiste, że będę karmić piersią, tak jak i mojego starszaka karmiłam.  Jednak mój przebieg choroby jest bardzo łagodny. Pierwszy i właściwie jedyny rzut miałam 15 lat temu, na terapię zdecydowałam się za względu na pogarszajace się obrazy mri . Planowałam synka karmić rok, albo i dłużej. Obecnie ma on 9 miesięcy i sam zdecydował inaczej... właściwie ż dnia na dzień sam się odstawił,  nie chce już pić z piersi. Może to i lepiej, bo na dzisiejszym spacerze stwierdziłam,  że jedna noga jakaś taka dziwna jest, śmieszne uczucie.  Poprzednie mri miałam w lutym, jak mały miał trzy miesiące,  bez kontrast ze względu na karmienie, było wszystko ok, bez nowych zmian. Kolejne za tydzień i pewnie wrócę do terapii, mam tylko nadzieję, że ta noga to tylko zmęczenie, że po tylu latach nie zacznie się nic dziać
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Karmienie piersią / a Lek Copaxone - przez Tommi - 14-11-2018, 01:12
Karmienie piersią / a Lek Copaxone - przez hela - 01-12-2018, 16:14
RE: Karmienie piersią / a Lek Copaxone - przez mufa - 03-12-2018, 12:03
RE: Karmienie piersią / a Lek Copaxone - przez Gigi - 04-12-2018, 16:38
RE: Karmienie piersią / a Lek Copaxone - przez Anka - 04-12-2018, 19:33
RE: Karmienie piersią / a Lek Copaxone - przez mufa - 06-12-2018, 14:05
RE: Karmienie piersią / a Lek Copaxone - przez Joanna82 - 19-07-2019, 16:02

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości