01-08-2019, 10:47
(30-07-2019, 21:17)hela napisał(a):(30-07-2019, 20:10)Kamila A napisał(a): W sumie to ja napisałam koleżance pytającej o objawy mrowienia itd., że miałam niemalże identyczne i że moja diagnoza była błędna. Nie rozumiem dlaczego nie miałabym podzielić się swoim doświadczeniem i BYĆ MOŻE komuś w ten sposób pomóc.
W ogóle to mam wrażenie, że doradzanie tu komuś, że może być to w takim razie borelioza, a nie stwardnienie jest czymś złym.
Niby dlaczego mając to za sobą nie mogę się tym podzielić, skoro czytając pytanie, czuję się W TYM PRZYPADKU niemalże ,, wywołana do tablicy,,.
Nie ma gorszej, czy lepszej choroby. Neuroborelioza daje bardzo zbliżone objawy i nie mniejsze cierpienie, więc przestanmy się licytować.
Jeżeli lekarze są pewni diagnozy, a w diagnostyce sm wyklucza się również boreliozę. To szukając dalej boreliozy traci się tylko czas który może było przeznaczyć na leczenie. W sm mogą występować długie okresy remisji, i wtedy człowiekowi wydaje się że poszukiwanie boreliozy i jej leczenie np. dało efekty, ale... nie wiadomo co wydarzy się za pięć, dziesięć lat. Kamila podobne objawy mamy tu wszyscy, co nie skłania nas do myślenia że diagnoza była błędna.
A tak swoją drogą to znów „przypadkowo” pojawiajają w tym samym czasie osoby z taką samą historią. Nie mające sm.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Widzę, że weszysz tu spory spisek. Wyobraź sobie, że mi w szpitalu wykluczyli boreliozę, ale jednak się pomylili. Całe szczęście posłuchałam kogoś mądrzejszego i zrobiłam badania na własną rękę. Hela nie broń nikomu dochodzić do prawdy. Spędzasz bardzo dużo czasu na forum i udzielasz się niemalże w każdym temacie, ale to nie daje Ci prawa dyskredytować opinii sprzecznych z Twoimi.