Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Witajcie!Czas najwyższy dołączyć.SM za granicą.
(11-09-2019, 00:35)Miriam napisał(a): Są dwa modele leczenia - jeden, który zakłada że zaczyna się od "najsłabszych" leków i w miarę potrzeby zwiększa się moc i drugi, którego celem jest mocniejsze uderzenie na początku.
Osobiście jestem zadowolona z Tecfidery i u mnie działa bezbłędnie, ale gdyby zaproponowano mi zmianę na Ocrvus albo nierefundowaną jeszcze Kladrybinę, to w ogóle bym się nawet nie zastanawiała. To są najnowocześniejsze leki z najwyższej półki, a oba mają stosunkowo wysoki profil bezpieczeństwa. Myślę, że nie ma co demonizować tej drugiej linii.

O Kladrybinie jeszcze nie słyszałam muszę obadać temat.Tak z grubsza wygooglowałam i ,,Kladrybina w tabletkach jest lekiem doustnym, stosowanym krótkoterminowo (maksymalnie 20 dni w ciągu 2 lat) bez konieczności przyjmowania dodatkowych dawek w 3. i 4. roku leczenia. Lek działa selektywnie na limfocyty potencjalnie stanowiące integralną część procesów patologicznych zachodzących w rzutowej postaci SM.'' Ale, że raz w życiu tylko można to wziąść a potem co? Co cztery lata taki cykl czy raz  w życiu.Pobuszuję dalej w necie może się czegoś więcej dowiem.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: Witajcie!Czas najwyższy dołączyć.SM za granicą. - przez Safija - 13-09-2019, 17:47

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości