17-10-2019, 22:01
(17-10-2019, 19:05)kamil napisał(a):(16-10-2019, 20:52)hela napisał(a): Super że się udałoJasne, dam znać.napisz coś więcej o leczeniu jak już będziesz w trakcie, każdy tu jest ciekawy
(16-10-2019, 22:50)Moris napisał(a): Dobre wiadomości. Rozmawialem z lekarzem kiedyś o lekach, na które czekamy w Polsce i mówił, ze np. w USA ten lek robi furorę wśród przeciwciał monoklonalnych.Co to znaczy?Nie znam się na tych sprawach i niezbyt rozumiem
(16-10-2019, 22:51)Miriam napisał(a): Super! Musisz mieć naprawdę w porządku lekarza, skoro od razu zaproponował Ci najnowsze leczenie. Czasami lekarze bywają sceptyczni wobec nowinek, albo po prostu nie wiedzą jak leczyć pacjenta nowymi lekami. Będzie dobrze!Wczoraj pierwszy raz z nią rozmawiałemJeśli chodzi o lekarza to jestem bardzo zadowolony ze zmiany, od samego początku widać że można z nią normalnie porozmawiać, zadać pytanie, pożartować. Poprzedniej lekarz z programu nie wolno było o nic zapytać bo bardzo mocno okazywała, że ją to irytuje. Sprawiała wrażenie że ktoś ją zmusza do pracy w szpitalu i zajmowania się tym programem. I przez 2 lata wszystko było super, wyniki okej, rzuty mało istotne bo czuję się dobrze, nie widać po mnie choroby i przecież nikt nie mówił, że podczas leczenia ich nie będzie. Aż nagle w związku z wizytą podsumowującą rok informacja, że lek jest nieskuteczny i trzeba zmienić na II linię i przez to też szpital. Tak więc będę w II linii, EDSS 0, 23 lata, 2 lata od diagnozy
(16-10-2019, 23:19)Polly napisał(a): Kamil, ja leczę się Ocrevusem. Nie trzeba się kłaść do szpitalaSuper, tak by było wspaniale. Kilka godzin i o ile nie będzie się nic złego działo, to spokój na kilka miesięcy. Lekarz mówił że w kwestii programu to jeszcze nie jest to dokładnie ustalone i może jednak nie trzeba będzie. Ale żebym nastawił się na to że może tak.przychodzisz rano, i po 5h, jak kroplówka zleci + chwila obserwacji i wychodzisz do domu.
Tak, to jest super naprawdę
ja nie mam żadnych reakcji na wlew, wychodzę z oddzialu w idealnym stanie. Ogólnie raczej ludzie nie maja reakcji na ten lek, żadnej. W ogóle nie wiem po co miałoby się kłaść do szpitala na dluzej
powodzenia!