21-11-2019, 22:21
(21-11-2019, 22:02)Anka napisał(a):(21-11-2019, 21:16)Agata05 napisał(a): Cześć wszystkim ponownie.
Odzywam się po miesiącu. Co u mnie?
Oko nie boli w ogole. Pozostały jednak z nim problemu takie jak: gdy patrzę coś na telefonie na chore oko widzę pogrubione, dużo ciemniejsze litery niż na oko lewe. Z daleka wzrok się rozmazuje mimo zmiany szkieł. Gdy jest ciemno przy spojrzeniu w bok widzę rozbłyski światła. Do tego widzę dziwnie kolory... nie są one wyblakłe, powiedziałabym ze bardziej jasne.. z rana widzę tak samo na oba oczy, z biegiem dnia zauważam różnice.
Do neurologa byłam umówiona na przyszła środę-28.11, umówiłam się na wizytę już dwa tygodnie temu. Byłam w między czasie na badaniu pola widzenia. Lewe oko w granicach normy, prawe oko pogranicze. Byłam dzisiaj u okulisty ponownie z wynikami pola widzenia. Okulistka powiedziała ze pole widzenia jest w porządku, są jakieś minimalne odstępstwa od normy ale naprawdę minimalne. Powiedziała ze mam bardzo dziwne objawy, nietypowe. Wstępnie postawiła diagnozę - pozagalkowe zapalenie nerwu wzrokowego i skierowanie do szpitala. I teraz mam pytanie czy iść najpierw do neurologa czy od razu jutro do szpitala? Jakie badania będą mi w nim robić? Bardzo się martwię
A dala ci jakis lek w postaci masci sterydowej czy nie?
Mozesz isc na Sor i powiedziec ze masz takie objawy i co ci powiedziala okulistka
Mysle ze moga cie przyjac na oddzial i zaczac diagnozowac
Albo idz do lekarza 1 kontaktu i on da skierowanie moze do szpitala
Jak ci dolegliwosci bardzo dokuczaja jedz do szpitala
Jak nie to jak uwazasz
Dostałam skierowanie do szpitala