(21-11-2019, 22:21)Agata05 napisał(a):(21-11-2019, 22:02)Anka napisał(a):(21-11-2019, 21:16)Agata05 napisał(a): Cześć wszystkim ponownie.
Odzywam się po miesiącu. Co u mnie?
Oko nie boli w ogole. Pozostały jednak z nim problemu takie jak: gdy patrzę coś na telefonie na chore oko widzę pogrubione, dużo ciemniejsze litery niż na oko lewe. Z daleka wzrok się rozmazuje mimo zmiany szkieł. Gdy jest ciemno przy spojrzeniu w bok widzę rozbłyski światła. Do tego widzę dziwnie kolory... nie są one wyblakłe, powiedziałabym ze bardziej jasne.. z rana widzę tak samo na oba oczy, z biegiem dnia zauważam różnice.
Do neurologa byłam umówiona na przyszła środę-28.11, umówiłam się na wizytę już dwa tygodnie temu. Byłam w między czasie na badaniu pola widzenia. Lewe oko w granicach normy, prawe oko pogranicze. Byłam dzisiaj u okulisty ponownie z wynikami pola widzenia. Okulistka powiedziała ze pole widzenia jest w porządku, są jakieś minimalne odstępstwa od normy ale naprawdę minimalne. Powiedziała ze mam bardzo dziwne objawy, nietypowe. Wstępnie postawiła diagnozę - pozagalkowe zapalenie nerwu wzrokowego i skierowanie do szpitala. I teraz mam pytanie czy iść najpierw do neurologa czy od razu jutro do szpitala? Jakie badania będą mi w nim robić? Bardzo się martwię
A dala ci jakis lek w postaci masci sterydowej czy nie?
Mozesz isc na Sor i powiedziec ze masz takie objawy i co ci powiedziala okulistka
Mysle ze moga cie przyjac na oddzial i zaczac diagnozowac
Albo idz do lekarza 1 kontaktu i on da skierowanie moze do szpitala
Jak ci dolegliwosci bardzo dokuczaja jedz do szpitala
Jak nie to jak uwazasz
Dostałam skierowanie do szpitala
Idz od razu do szpitala jesli masz skierowanie. Ja jak przechodzilam zapakenie nerwu wzrokowego to tez na wizycie u 0kulisty w przychodni dostalam skierowanie do szpitala na oddzial okulistyczny-pojechalam po rzeczy i juz po poludniu lezalam pod kroplowka. Nie czekaj jedz tam zrobia Ci odpowiednie badania. Trzymaj sie

(21-11-2019, 21:16)Agata05 napisał(a): Cześć wszystkim ponownie.
Odzywam się po miesiącu. Co u mnie?
Oko nie boli w ogole. Pozostały jednak z nim problemu takie jak: gdy patrzę coś na telefonie na chore oko widzę pogrubione, dużo ciemniejsze litery niż na oko lewe. Z daleka wzrok się rozmazuje mimo zmiany szkieł. Gdy jest ciemno przy spojrzeniu w bok widzę rozbłyski światła. Do tego widzę dziwnie kolory... nie są one wyblakłe, powiedziałabym ze bardziej jasne.. z rana widzę tak samo na oba oczy, z biegiem dnia zauważam różnice.
Do neurologa byłam umówiona na przyszła środę-28.11, umówiłam się na wizytę już dwa tygodnie temu. Byłam w między czasie na badaniu pola widzenia. Lewe oko w granicach normy, prawe oko pogranicze. Byłam dzisiaj u okulisty ponownie z wynikami pola widzenia. Okulistka powiedziała ze pole widzenia jest w porządku, są jakieś minimalne odstępstwa od normy ale naprawdę minimalne. Powiedziała ze mam bardzo dziwne objawy, nietypowe. Wstępnie postawiła diagnozę - pozagalkowe zapalenie nerwu wzrokowego i skierowanie do szpitala. I teraz mam pytanie czy iść najpierw do neurologa czy od razu jutro do szpitala? Jakie badania będą mi w nim robić? Bardzo się martwię
Ja przy przyjeciu na oddzial mialam wiadomo morfologie i badania w ciemni oraz badanie wzroku komputerowe ale ze w "oku nic sie nie dzialo" to podejrzenie padlo pozagalkowe zapalenie nerwu i dostalam od razu kroplowke,(poprawa juz byla drugiego dnia) lezalam tydzien w szpitalu,pozniej mialam konsultacje neurologiczna. Nie mialam rezonansu poniewaz podali mi od razu sterydy i stwierdzili ze obraz bylby nieczysty wiec nie bylo sensu go robic. Ale jesli Ty masz skierowanie juz z podejrzeniem pznw to moze Ci zrobia rezonans,a reszta badan jest calkiem przyjemna i bezbolesna. Powodzenia,bedzie dobrze.