(20-12-2019, 22:04)JMonika79 napisał(a): Nie, zjadlam śniadanie, wzielam tec, potem gdzies po 2 godzinach zjadlam jogurt i po jakis pol godz dostalam takiego Flasha że babka w sklepie chciala wzywać ambulans bo wyglądalam tak zle. i nijak jej nie szlo wytłumaczyc co sie dzieje - nie wyjaśniając prawdy o sm. Powiedzialam że to po leku to juz w ogole histeria bo ona nigdy sie z taką reakcją organizmu nie spotkala. Byla pewna ze mam wstrzas anafilaktyczny i nie szlo jej uspokoić że nic mi nie jest. Tragedia.
Nie wiem czy to mialo jakis związek bo balam sie spróbować raz jeszcze.
I dopowiem że flashe zazwyczaj jesli mnie łapią to po jakis 1,5 h po wzieciu tabletki. Minelo 1,5 h i nic sie nie dzialo, zjadlam ten jogurt i pojechałam do tesco. Czulam jak mnie bierze juz przed samym sklepem, ale pomyślałam ze przelece szybko, zabiore to co potrzebuję i dzida do auta. Niestety pomimo trzymania glowy na dol i zaslonieniu twarzy wlosami, zauwazyla ikasjerka i podbiegla. Po jej reakcji ludzie z kolejek przy kasach zaczeli sie mi przygladac co tylko pogorszylo sprawe.
Gdy powiedzialam wreszcie wkurzona ze nic mi nie jest i chce byc zostawiona w spokoju bez wzywania karetki, po powrocie do auta i spojrzeniu w lusterko sama widzialam ze wygladam zle. Twarz byla bordowa łącznie z powiekami , uszy myslalam że mi sie zapalą zywym ogniem, ale skora wokół ust i cala broda byla przeraźliwie blada..
Mnie w sklepie pare razy tez zapytano czy nie potrzebuje pomocy bo nagle na oczach kasjerki zrobilam sie bordowa powiedzialam ze nie ze jest ok . Ze goraco w sklepie i dziekuje za troske. Nie tlumacz sie z choroby. Mow jest ok dziekuje za troske.
Sprobuj jak mozesz aspiryne brac , ale ustal z neuro jak czesto mozesz i jaka dawka
Aspiryna niestety obciaza zoladek i rozrzedza krew a jej czeste branie obniza plytki krwi
Druga sprawa.
Jak bedziesz sie podczas flsha zachowywac podejrzanie jak glowa w dol i zakrywanie twarzy wlosami ludzie pomysla ze cos z toba nie tak
Jak bedziesz stac i przeklinac w myslach ale stac i zachowywac sie jakby nigdy nic mimo ze sie spalasz i mam ochote sie rzucic do basenu dla ochlody to ludzie nie zareaguja
Beda widziec zes bordowa ale nie nie beda miec odwagi spytac dlaczego
Zachowujac sie w taki sposob spowodowalas zainteresowanie swoja osoba