14-01-2017, 00:15
(31-12-2016, 15:34)Bejus napisał(a): To znaczy ja mam wykupione w pzu pakiet gdzie jest mri za darmo za kontrast będę musiał zapłacić tylko 200 zł a skierowanie musiałem sobie załatwić od lekarza zbytnio nie chciał ale laski nie robi![]()
Odebralem wyniki rezonansu i jeżeli chodzi o głowę to zmiejszeniu uległo ognisko w okolokomorowej istocie białej lewego płata czołowego z 18mm na 13mm i niewidoczne jest obecnie wzmocnienie tego ogniska oraz ogniska 5 w podkorowej istocie białej lewego płata czołowego wzmocniło się jedynie ognisko 5mm w podkorowej istocie białej prawego płata ciemnieniowego oraz ognisko korowo podkorowe 8mm w lewej półkuli
Dyskretnie zmiejszyla się intensywność ognisk demielizacyjnych w obrazach T2 struktury wewnatrzczaszkowych bez dynamiki a jezeli chodzi o kregoslup bo o to głównie mi chodziło to jest napisane że zniesiona lordoza szyjna a tak to wszystko wporzadku jest za nim pójdę z wynikami do specjalisty czy może ktoś wie o co chodzi z tą zniesiona lordoza szyjna ? Pozdrawiam i widzę że sport pomaga i to dużo ze aż zmiany ogniska się zmiejszaja