08-03-2020, 11:45
(08-03-2020, 09:38)Agata05 napisał(a):Poinformuje sie lekarz albo pielegniarka. Na spokojnie. Kazali mi duzo pic ale nie podnosic glowy do gory.polecam wode z butelke z korkiem ala niekapek. Ale narazie na spokojnie. Kazdy ma inne wspomnienia z punkcji oraz inne zalecania daja lekarze(08-03-2020, 09:19)Anka napisał(a): Ja nie lezalam 24 h. Po 6 wstalam do wc.Czytałam trochę forum i widziałam ze niektóre osoby musiały leżeć 24 godziny i stad takie moje pytanie. Dziękuje Ci bardzo za odpowiedz!
Dopiero po 6 bo mialam za 4 tym bodajze razem pobrany dopiero plyn
I sie czulam marnie
Ja mialam robione mri glowy i pobranie plynu 1 dnia
2 dnia mri szyji i odcinka piersiowego
Tego dnia potwierdzono diagnoze
3 dnia po 13 wyszlam do domu
Nie wiem czemu masz 24 h lezec po punkcji za granica punkcję robi sie ambulatoryjnie i wypad do domu
Nie nastawiaj sie psychicznie zle na punkcje to jest szansa ze zniesiesz ja ok i nie bedzie pozniej niespodzianek
Co do miesiaczki to trudno chyba ze bierzesz tabl anty to nie rob przerwy miedzy blistrami- nic sie nie stanie jak raz tak zrobisz
Ja po szpitalu i po diagnozie przez pare dni bylam slaba ale to stres, malo jadlam w szpitalu bo musialam byc ciagle na czczo wiec bylam oslabiona
mi powiedziano ze mam odpoczywac ale jak wstane to wstane
uprzedzono mnie ze moge miec ten zespol popunkcyjny ale nie musze
i ze za granica punkcja to zabieg ambulatoryjny a w PL jeszcze sie przyjmuje zasade zeby lezec
i to ode mnie zalezy czy bede lezyc czy nie
kazali mi tylko pic i najlepiej po prostu odpoczac skoro jestem na odziale