23-03-2020, 12:36
(23-03-2020, 08:39)Akinom napisał(a): Ja na 31.03. mam zaplanowane przepływy żył szyjnych. Póki co nie odwołali. Na 6.04. mam termin do poradni rehabilitacyjnej. Uprzedzali o możliwości zmiany terminu. Za to wizyta u okulisty będzie w bliżej nieokreślonym czasie. I nie wiem co z programem, ale to dopiero za miesiąc.
Gdyby się pojawił problem z programem to też proszę daj znać, nawet jak to będzie w późniejszym terminie. Obecna sytuacje pewnie niestety trochę potrwa, za jakiś czas będziemy przekazywać kolejną część informacji o trudnościach, które występują.
(23-03-2020, 09:25)e-smka napisał(a): Jeśli ma to być informacja o problemach, to ja miałam dostać 6.04. Tecfidere po raz pierwszy, bo Aubagio jednak nie mogłam brać ze względu na problemy żołądkowo-jelitowe. W związku z tym miałam załatwić "pozwolenie" od gastroenterologa na Tec, jednak wszystkie wizyty u lekarzy specjalistów zostały odwołane i umówiono mnie dopiero na 7 maja. Z tego powodu nadal pozostaję bez leku i czekam na dalszy rozwój sytuacji.
Jak długo łącznie jesteś w programie (wszystkie leki) i jak długo teraz trwa już przerwa? Czy neurolog nie zaproponował jakiegoś innego rozwiązania? napisz proszę jaka to placówka (może być na priv)
(23-03-2020, 10:11)basiapolk@wp.pl napisał(a): Cześć .Nie wiem czy o to tu chodzi ale mam okulistę przełożone na nie wiem kiedy,neurologa na nie wiem kiedy,rehabilitację na nie wiem kiedy,mówią mi,że do specjalistów nie rejestrują.Mam czekać-dowiadywać się.Jak pytam kiedy się dowiadywać to pani mi mówi nie wie ,że już się specjaliści wypowiadają ,że to może trwać (korona wirus)nawet kilkanaście miesięcy,że spodziewają się nawet drugiej fali.
Dokładnie o to. A czy zaproponowano Ci np. poradę telefoniczną u neurologa zamiast wizyty? Czy przez brak wizyt nie masz problemów z lekami itp? Czy to miała być rehabilitacja ambulatoryjna?
W przypadku innych problemów -koniecznie dawajcie znać. Np. brak możliwości odebrania leków w ramach programu przez pełnomocnika, trudności z odebraniem leku z powodu przekształcenia szpitala w zakaźny, brak możliwości konsultacji ważnych spraw ze specjalistą (szczególnie z neurologiem - choćby przez telefon/internet), problem z badaniami kontrolnymi (szczególnie u osób, które miały wcześniej niepokojące wyniki), itp itd. Możecie przesyłać też do mnie na priv na forum oraz e-mail: fundacja@stwardnienierozsiane.info