Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Koronawirus - komunikat Ministra Zdrowia dot. programów lekowych
(06-04-2020, 18:01)JMonika79 napisał(a): Dzis otrzymałam list ze swojego szpitala.  Niestety nasze MS zostalo dodane do listy dużego ryzyka.  Podobnie jak inni z poważnymi chorobami i ludzie 70+ mam zamknąć sie w domu, nie powinnam wychodzić nawet do sklepu, powinnam unikać nawet domowników.  To tak zwany tutaj cocooning. Niestety nie umiem wrzucić tu zdjecia. Podobne info umieszczono na stronie MS Trust. Nie wiem skąd ta nagła zmiana z "mamy takie same szanse na coronavirus jak wszyscy inni" na grupę "extremely ill"  To jest angielska strona. W Anglii jest teraz bardzo wysoka liczba zarażonych każdego dnia i bardzo wiele zgonów.  Być może część z nich chorowalo na to samo co my i stąd takie nagłe zalecenia rządu. Sama nie wiem. Coraz bardziej mnie to wszystko martwi.

https://www.mstrust.org.uk/a-z/coronavir...-sclerosis
 Ja oglądałam wywiad z lekarzem , który mowil o chorobach przewleklych które maja wpływ na ryzyko oraz cięższy przebieg to wymienil jedynie cukrzycę, problemy sercowo naczyniowe, choroby płuc, niewydolność nerek oraz choroby nowotworowe. Dodał , ze narazie nie ma badań ani danych, by potwierdzić ze osoby cierpiące na choroby autoimmunologiczne znajdowaly sie w grupie podwyższonego ryzyka. Ale mimo wszystko kazdy z nas powinien uważać i dbać o siebie i bliskich. Zdrówka Uśmiech
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości