26-01-2017, 00:07
(22-01-2017, 01:40)anula napisał(a): Gripex to paracetamole, ale tak jak już pisałam - zawiera też dodatkowe niepotrzebne substancje (dekstrometorfan i pseudoefedryna). Zobacz: https://www.gripex.pl/gripex.html
Lepiej brać preparat, który nie ma dodatków niepotrzebnie obciążających wątrobę. Np. Efferalgan, Panadol albo Apap - tam jest sam paracetamol. Choć lekarz mi mówił, że producenci wymyślają różne odmiany typu "forte" czy "extra" i czasem poza zwiększaniem dawki, dodają też dodatkowe substancje albo mieszają Paracetamol z Ibupromem (np. Nurofe Ultima). I to nie zawsze jest dobre. Zawsze trzeba czytać skład.
A jeśli chodzi o zaczerwienia - Lioton 1000 pomógł? Ja w przypadku obrzęków mam maść arnikową i trochę pomaga. Lioton 1000- nigdy nie używałam.
Ostatnio kupiłam paracetamol i zobaczymy, czy to coś da. Też mam maść arnikową (która w wypadku zadrapań, ran działa u mnie cuda) i do tego dokupiłam ten Lioton. Niestety maść arnikowa w tym wypadku nie zadziałała.
Ogólnie to jestem po 2 gim zastrzyku. Pierwszy w prawe udo(3 tyg temu) - od tygodnia (plus minus dwa dni) smaruję Liotonem. Czyli że nie smarowałam od razu po zrobieniu... Obrzęk ledwo widoczny.
2 gi zastrzyk - w lewe udo. Liotonem smaruję ok 1-2 razy dziennie po 1 - 2 warstwy (od początku). Na razie lekkie zaczerwienienie (ledwo widoczne) , a ja dalej smaruję, bo po pierwszym zastrzyku obrzęk pojawił się dopiero po 1,5 tyg.
Mam nadzieję, że jasno napisałam. :/ Jak będziesz chciała , podeślę fotkę , jak to wygląda.