28-04-2020, 15:07
(28-04-2020, 08:21)Joka napisał(a): Cześć. Dzięki za odpowiedź. Przykro mi że poroniłaś mam nadzieję, że niedługo zajdziesz w ciążę i będziesz miała okazję się cieszyć macierzyństwem. Co do rebifu to właśnie mam obawy jeśli chodzi o skutki uboczne i cxy będzie działać.Pytałam ginekologów to powiedzieli, ze osoby zdrowe tez maja poronienia samoistne, wiec raczej by nie obstawiali, ze to wina leków. Już na samym początku zapłodnienia cis poszło nie tak bo w jaju nie rozwijał się zarodek, ale organizm traktował to jako ciąże. Trafiłam do szpitala bo zaczęłam krwawić no i tabletki dopochwowe żeby się oczyścić. To było miesiąc temu, a teraz znów jestem w szpitalu tylko zmieniłam oddział na neurologiczny i drugi dzień podają kroplówkę Solu-Medrol prawdopodobnie zapalenie nerwu wzrokowego. I chyba znów będę musiała wrócić do leczenia. Chce spróbować do innego doktora, bo mój wcześniejszy pewnie będzie chciał wrócić do Rebif. Kontaktowałam się z inna z polecenia i powiedziała ze Tecfidere mogłaby mi zaproponować. Mam teraz mętlik co robić... ciężkie to życie
A co lekarz Ci powiedział o tym ze poroniłaś, ze to przez Rebif czy inna przyczyna..
Dziękuję Ci bardzo za informację.
pamietam jak moja mama zawsze mi mówiła jak byłam mała ze w czepku jestem urodzona bo zawsze miałam dużo szczęścia, gdzieś teraz nie widzę tego „czepku”