Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nasilone objawy fizyczne a brak zmian w MRI
(13-06-2020, 15:29)agica napisał(a): W jakim tempie hmm, ja podczas rzutu miałam dwie zmiany aktywne w MRI. Jest sporo osób, które nie mają rzutów, a dochodzą im nowe zmiany w kontroli.

Tak, zdecydowanie warto szukać przyczyny swoich problemów. Jedynie pełen zestaw badań i konsultacji pozwoli na trafną diagnozę, ewentualnie wykluczanie chorób. Powodzenia
Dzięki!  Uśmiech  Ja chyba nie mam rzutów, po prostu drżenie i słabość kończyn są stale obecne, a jeśli chodzi o inne objawy, to tak jak pisałam wcześniej - są lepsze dni i gorsze (wtedy mam ataki zmęczenia, więcej doznań czuciowych, typu "łażenie owadów po skórze"). Z tego, co dowiedziałam się od neurochirurga oraz z informacji na forum wynika, że trochę tej diagnostyki zostało do zrobienia: pobranie PMR, MRI odcinka szyjnego i piersiowego. Ja "liczyłam" na to, że to tylko neuroborelioza, bo w 2017 ukąsił mnie kleszcz, a ewidentne problemy neurologiczne mam od 2019, jednak test Western Blot (z surowicy) (ELISA wyszła dodatnia w klasie IgG, dlatego wysłano mnie na test specyficzności) nie potwierdził tego podejrzenia. Idę jeszcze do zakaźnika, bo trzeba osobiście odebrać wynik na tą boreliozę, może to jakaś inna neuroinfekcja. 

W każdym razie, napiszę, jak to się u mnie potoczy.

Forum bardzo fajne Uśmiech , myślę, że pomaga wielu osobom szukającym wskazówek i wsparcia. Obecny system medyczny nie jest zbyt przyjazny, człowiek czuje się zagubiony, czasem odbija się jak piłeczka od różnych lekarzy neurologów (oraz innych specjalistów), którzy nie są w stanie postawić rozpoznania.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: Nasilone objawy fizyczne a brak zmian w MRI - przez mishka82 - 13-06-2020, 16:23

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości