Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nasilone objawy fizyczne a brak zmian w MRI
(14-06-2020, 17:57)agica napisał(a): Głównie dlatego staram się pomóc jak tylko potrafię osobom, które szukają diagnozy, bo dość sporą mam kartotekę.
Mój błąd, bo nigdy nie wolno sugerować lekarzowi, że coś działo się po nerwach, bo często podłapie objawy a nie szuka ich prawdziwego źródła.
Tak, jest jeszcze trochę badań, ale musisz uwierzyć mi na słowo, że większy spokój psychiczny to trafna diagnoza i leczenie, niż ciągłe życie w niepewności (oczywiście jeśli naprawdę coś nam dolega i co jakiś czas rozwala życie).
Dlatego szukaj lekarza, rób badania, będzie wszystko dobrze
Bardzo dziękuję za Twoje odpowiedzi i wsparcie  Uśmiech Mam nadzieję, że Ty również nie tracisz ducha i masz wiarę w to, że będzie dobrze. Na pewno rozwiną się nowe terapie, powstaną skuteczniejsze leki. Chorób z autoagresji (różnych) jest bardzo wiele i liczba chorych będzie wzrastać - taka jest cena za postęp cywilizacyjny, dlatego te choroby są przedmiotem wielu badań. Ja również uważam, że lepiej znać prawdę o swoim zdrowiu, niż żyć w niepewności, tym bardziej, że w wielu chorobach (w tym SM), diagnoza to dopiero początek. Czytałam na forum również wątki innych osób, które początkowo były "spławiane" przez lekarzy, a ich wewnętrzne przekonanie mówiło im, że coś jest nie tak i okazywało się, że mieli rację.
Zrobię update, jak coś ciekawego się wydarzy, być może będą to jakieś wskazówki dla osób, które są również w trakcie diagnozy. Wypytam zakaźnika o neuroboreliozę - widzę, że na forum są osoby, które o to pytają.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: Nasilone objawy fizyczne a brak zmian w MRI - przez mishka82 - 14-06-2020, 19:09

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości