15-06-2020, 23:02
(15-06-2020, 22:11)JMonika79 napisał(a): Hejka. Ja przestałam sie udzielać na forum ale Tobie odpisze. ALS zostaloby bardzo szybko wykminione przez lekarzy - tę paskudną opcję mozesz odrzucić na szczęścieJMonika79, bardzo dziękuję za odpowiedź, fajnie, że się udzieliłaś na forumjeśli chodzi o kleszcza i rumień to on niestety nie zawsze sie pojawia stad trudności w wykluczeniu / potwierdzeniu diagnozy. Życzę dużo zdrowia, znalezieniu lekarza z prawdziwego zdarzenia i pozdrawiam serdecznie
Z rumieniem masz rację, nie musi się pojawić nawet u (30% chorych) lub nie będzie zauważony. Mnie akurat kleszcz wbił się w ucho, więc teoretycznie rumień mógłby wystąpić w zakresie owłosionej skóry głowy, ale wątpię. IgG było wysokie, ale WesternBlot podobno wykluczył boreliozę, więc będzie trzeba szukać dalej, może to jakaś inna neuroinfekcja. W ogóle wokół tej boreliozy też narosło sporo mitów, ludzie sobie wkręcają często, że ją mają, a w rzeczywistości jest inaczej. Obecnie szukam lekarza we Wrocławiu, ponieważ tam pracuję i jest więcej dobrych specjalistów. Oczywiście, przewinęły się na forum nazwiska dwóch Pań dr z wrocławskiej poradni SM, ale ja nie jestem zdiagnozowana, daleko mi do programu lekowego jakiegokolwiek, więc na początek szukam dobrego neurologa, po prostu rozsądnego praktyka.
Życzę dużo zdrowia i również serdecznie pozdrawiam!