Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Protokół Coimbry - relacje pacjentów z przebiegu leczenia
Fabiana (aktualizacja 2017 - PPMS)

[Obrazek: 3Sqfpfx.jpg]

Ostatnia aktualizacja posta od Fabiany Gurniak, który opublikowaliśmy w zeszłym roku.

Fabiana umówiła się na wizytę powrotną z dr Coimbrą i tak podzieliła się z grupami brazylijskimi:

„ 23 maja 2017 r. Moje szóste spotkanie z dr Cicero Galli Coimbrą.

4 lata, 11 miesięcy i 3 dni leczenia.

Leczenie podstawowe Postępujące stwardnienie rozsiane od 20 czerwca 2012 r., Wyłącznie z PROTOKÓŁEM COIMBRA - dużymi dawkami witaminy D.

Moje poprzednie spotkanie odbyło się w lipcu 2014 r. Złożyłam już świadectwo tutaj w grupie we wrześniu 2013 r., Kiedy ukończyłam 15 miesięcy następnie podałam bardzo szczegółowy opis całej mojej historii, moich ulepszeń i osiągnięć. Jest to w aktach grupy (referencje od 2012 do 2015 r.).

I ulepszenia wciąż nadchodzą.

Podczas badania klinicznego stwierdziłam, że ja odzyskałam całą siłę obu nóg, a także pełną wrażliwość podeszew stóp! W takich chwilach zdajemy sobie sprawę, jak przydatne są wszystkie szczegóły, które lekarz rejestruje na każdym spotkaniu. Podczas poprzedniej konsultacji był w stanie oprzyj moją nogę o krzesło siłą jednej ręki. Teraz musiał zrobić dużo siły obiema rękami, a jednak moje nogi uniosły się.

Objawy, które wciąż mam: mrowienie w kończynach dłoni i stóp, uczucie wibracji w mojej lewej pachwinie, a także nietolerancja ciepła. I od czasu do czasu doświadczam pilności dla numeru 1 i 2 Uśmiech(ale teraz mogę przejść miesiąc bez tego - a czasem nawet dłużej!).

Od czerwca 2016 r. Do czerwca 2017 r. Mój stan emocjonalny jest nieskończenie lepszy, mam większą kontrolę i równowagę. Jestem pewien, że - w połączeniu z protokołem, oczywiście! - To właśnie przynosi te wspaniałe wyniki.

Doktorze, do zobaczenia w 2019 roku :-)

Christina Kiening, 43 (aktualizacja)

[Obrazek: ngYDxl3.jpg]

Po raz pierwszy od trzech lat mogłem ponownie usiąść na balkonie. W 28 stopniach w cieniu (pełne słońce na balkonie) przez dwie godziny z rzędu. W ciągu ostatnich kilku lat byłoby to całkowicie nie do pomyślenia - przy stwardnieniu rozsianym rosnąca temperatura ciała zmniejsza przewodnictwo nerwowe. Nazywa się to zjawiskiem uhthoffa. W obszarach, w których wcześniej wystąpiły uszkodzenia, bodziec układu nerwowego może zostać zatrzymany. Może to prowadzić do problemów z widzeniem, chodzeniem lub koordynacją i siłą w ciągu kilku minut w upale, a przez resztę dnia czujesz się słaby i chory, tak jak gdybyś miał grypę - co z pewnością zrujnuje piękny letni dzień !

Choroba zabiera nam tak wiele - i zwykle zauważyliśmy to dopiero wtedy, gdy odzyskamy to, co straciliśmy. Teraz odczuwam trochę smutku z powodu moich ograniczeń z ostatnich kilku lat, a jednocześnie niekończącą się wdzięczność za to nowe życie.

Kolejny krok do życia - dzięki witaminie D i Dr. Cicero Coimbrze!

https://translate.googleusercontent.com/...TNuXBbsGHg

Milton

[Obrazek: N3Wo5O1.jpg]

8 lat temu zdiagnozowano u mnie stwardnienie rozsiane z powodu zapalenia nerwu wzrokowego w prawym oku, ale wcześniej miałem zapalenie nerwu w lewym oku i mrowienie w rękach i nogach. Jak to się dzieje u zdecydowanej większości ludzi, mój świat się rozpadł ...

poszedłem na dziesiątki konsultacji lekarskich, robiłem badania i więcej badań. Coś pozytywnego? Tak! Że stwardnienie rozsiane nie jest przenoszone na innych ludzi ...

Zacząłem leczenie Rebif - 3 zastrzyki tygodniowo w nogę, brzuch i plecy ... Czy zastrzyki bolą? .. Prawie nic! Musiałem położyć lód przed nałożeniem go, aby zobaczyć, czy to pomogło mi z bólem ... Potem przykrywam się kocem (nawet w lecie) z powodu zimna (efekt uboczny Rebif). Musiałem także bardzo często brać leki na gorączkę, bóle, nudności i bóle głowy! Spędziłem trochę czasu na tej rutynie, a 7 początkowych zmian w moim mózgu stało się 19.

Miałem niezliczone hospitalizacje trwające 1 tydzień, aby wykonać terapię pulsacyjną (terapia kortykosteroidami).

WYNIK: Zostawił mnie na wózku inwalidzkim !

Minęły 4 lata po tym procesie bez ulepszeń. Miałem syndrom paniki, upadłem na schody mojego mieszkania, na ulicę, w banku i w centrum handlowym ...

dużo płakałem ... Więc pewnego dnia w sali szpitalnej Zadałem sobie pytanie Jaki jest sens życia? ... echo odebrało. Życie! Nie wiem, czy to naprawdę była ECHO, ale tego dnia zyskałem więcej siły i wróciłem do walki. Więc pewnego dnia znalazłem grupę (grupę pacjentów z Protokołem Coimbry), która przyjęła mnie z otwartymi ramionami. Sprawili, że uwierzyłem, że można poprawić moją kondycję, byli bardzo wspierający ... Aż pewnego dnia postanowiłem spróbować leczenia witaminą D (protokół Coimbry) ... Co musiałem stracić? Jeśli to nie zadziała, kontynuowałbym w ten sam sposób ...

Więc zacząłem leczenie 80 000 IU witaminy D3 dziennie ... To był duży przełom, bez zastrzyku - żadnych zastrzyków (Rebif)!

Pewnego dnia, w pierwszym miesiącu leczenia, obudziłem się i poszedłem umyć twarz. Co?! Co masz na myśli?! Podniosłem? Czy ja śnię?! Nie!!!!!!! Wstałem i zszedłem po schodach budynku sam i bez wsparcia !!!! Santa Vitamin D! Wróciłem do życia lepiej niż wcześniej i silniejszy !!

Podczas mojej ostatniej wizyty mój lekarz powiedział:

MRI mózgu i kręgosłupa piersiowego są doskonałe. Brak nowych obrażeń i / lub zmian w aktywności.

Uszkodzenie odcinka szyjnego kręgosłupa, pomimo nowych zmian w stosunku do ostatniego MRI - są nieaktywne. Nie jest to rzadkie i cieszę się, że odpowiednio przestrzegasz leczenia, ponieważ zmiany się zagoiły i nie wygenerowały następstw.

Leczenie jest w porządku. Zachowaj tę samą dawkę Vit D3 i kompleksu witamin i minerałów.
''

video (FB)

https://www.facebook.com/milton.bernarde...=2&theater

[Obrazek: SBGOzZT.jpg]

To jest Jô, pacjentka z Brazylii, który stosuje Protokół Coimbry od 4 lat.

Jô ma stwardnienie rozsiane od 9 lat.

Przeszła konwencjonalne leczenie interferonem do pięciu lat z nieudanych wyników. W tym czasie miała wiele nawrotów, wiele terapii sterydami pulsowymi, przybierała na wadze z powodu kortyzonu i miała postępującą utratę ważnych funkcji fizjologicznych.

Cztery lata temu porzuciła konwencjonalne leczenie i stosuje wyłącznie protokół witaminy D opracowany przez dr Cicero.

Do tej pory nie miała żadnych nawrotów i poprawiła się znacznie od prawie wszystkich objawów.

4 miesiące temu, nie zmieniając protokołu witaminy D, całkowicie wyeliminowała gluten ze swojej diety.

Według pacjenta ta niewielka ofiara została w dużej mierze nagrodzona: pozbyła się bólów głowy, które ją niepokoiły, jej usposobienie bardzo się poprawiło i codziennie ćwiczy. Straciła 10 kg (22 funty).

Ricardo

[Obrazek: q99rrSs.jpg]

To Ricardo, pacjent z Brazylii, który stosuje Protokół Coimbry od 6 miesięcy.
opublikował aktualizację (z wideo) na Facebooku.

'' Ukończyłem 6 miesięcy protokołu witaminy D. Więc chcę podzielić się z tobą moimi postępami.

6 miesięcy leczenia wykonującego aktywność fizyczną i przestrzegającego diety bezglutenowej.

Nie mam już zaparć, zmęczenie minęło, nie odczuwam bólu, nie czuję zawrotów głowy. Mój marsz jest nadal zagrożony, ponieważ mam przepuklinę dysku ściskającego rdzeń kręgowy. Mogę chodzić bez laski.

Moje egzaminy są doskonałe:

mój PTH spadł z 28 do 8.
Wapń OK
Witamina D przeszła z 21 do 572
Nerki OK
Witamina B12 przeszła z 500 do 1272

Tak, wszystko idzie bardzo dobrze. Z witaminą D nie ma walk, tylko zwycięstwa. Dziękuję wszystkim za pomoc na początku.

6 miesięcy temu wspinałem się po schodach mojego domu na kolanach. Dzisiaj mogę się wspinać po schodach bez niczyjej pomocy. ''

Uwaga: głos na poniższym filmie mówi po portugalsku, że jesteśmy w klinice dr Wanderleya i że 6 miesięcy temu byłoby to niemożliwe. Mam na myśli, że wspinam się samotnie po schodach.

https://www.facebook.com/EsclerosisMulti...869777848/
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: Protokół Coimbry - relacje pacjentów z przebiegu leczenia - przez ChrisM - 29-06-2020, 08:54

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości