02-07-2020, 18:38
(02-07-2020, 18:03)JMonika79 napisał(a): Hej Joka, jak sie czujesz?Cześć właśnie wróciłam ze szpitala. Witaminy wszystkie mam w normach. Za to w rezonansie dalej dużo nowych zmian część z nich ulega wzmocnieniu. Więc od listopada choroba postępuje. Neuro mówi że nie wygląda to na rzut, A raczej jakaś zmiana może dawać o sobie znać i muszę trochę opanować nerwy. Dziś jestem po pierwszym zastrzyku po rebifie i żadnych skutków ubocznych czuje się super. Stopy dalej dokuczają. Za miesiąc jeśli nie przejdzie to będziemy myśleć o czymś żeby mi pomóc z tym. To daj mi znać że Ci się poprawia coś.
Ja wreszcie po 1.5 roku meczarni widzę światełko w tunelu. Okazało sie że mam krytycznie niski poziom witB12. Stąd te wszytskie mrowienia, które są chwilami nie do wytrzymania, parestezje i problemy ze wzrokiem. Co ciekawe poziom tej wit mialam badany w szpitalu podczas rzutu i byl w normie. Nie wiem czy sterydy je wyplukaly czy co się stalo.
W kazdym razie od jutra zaczynam zastrzyki. 2 zastrzyki w tygodniu przez 5 tygodni. Potem raz w miesiącu a potem co kwartał. Co ciekawe, całą sprawę wybadal lekarz rodzinny a nie neurolog. No i ja tez codziennie jadlam witB complex ale jak widac slabo to dzialało u mnie. Moze warto żebyś sprawidzila poziom tej wit. Pozdrawiam