Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Niespecyficzne objawy - ktoś pomoże?
Witaj Aga.
Ja na Twoim miejscu bym poczekala. (Wiem, łatwo powiedzieć! Uśmiech )Prywatni lekarze wyskubią Cię z kasy na równi z badaniami a przy tak niespecyficznych objawach podejrzewam, że też nie będą w stanie postawić jednoznaczej diagnozy.
Objaw Lhermitte'a u mnie pojawil się po rzucie i terapii solu. I nie byl to prąd wzdłuż kręgosłupa tylko ja bym to określiła jako wibracje idące od posladka do stopy w lewej nodze. Występowało za kazdym razem gdy pochyliłam głowę. Idąc, siedząc czy leżąc- za kazdym razem odczucie takie samo.
Moje dlonie swego czasu tez byly nieswoje i bardzo czule na ciepło, to pojawiało sie z nikąd i tak samo nagle mijało.
Ostatnia zmiana w rdzeniu pojawiła się u mnie w takiej samej lokalizacji jak Twoja, ale u Ciebie na szczęście nie ma zmian w glowie a te wyszly u mnie szybciej niż te w szyi.
Punkcja tez może ale nie musi wykazać zadnych nieprawidłowości więc to badanie tez nie potwierdzi ani nie zaprzeczy i nie da Ci jednoznacznej odpowiedzi. Jesli to faktycznie CIS to MS moze ale nie MUSI sie rozwinąć i jesli to CIS to lekarze też zadnego leczenia Ci nie zaproponują. Staraj się trzymac poziom vitD na wysokim poziomie. U mnie jakies 15 lat temu wyszly niedobory (wynik 37) lekarka mowila, zeby uzupełnić i trzymać sie normy, bo mogą byc z tego kłopoty. Średnio poważnie do tego wtedy podeszlam. Zjadlam moze jedno opakowanie i zapomniałam o temacie. Teraz juz wiem co miala na mysli. Pozdrawiam serdecznie i życzę duzo zdrowia. Jesli masz jakies pytania czy wątpliwości- pisz śmiało. Tu na forum na pewno postaramy się pomóc Uśmiech
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Niespecyficzne objawy - ktoś pomoże? - przez Aga99 - 21-07-2020, 12:55
RE: Niespecyficzne objawy - ktoś pomoże? - przez JMonika79 - 21-07-2020, 21:12

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości