Liczba postów: 459
Liczba wątków: 14
Reputacja:
4
21-07-2020, 22:27
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-07-2020, 22:30 przez Beciaa05.)
(21-07-2020, 20:14)Aga99 napisał(a): (21-07-2020, 19:35)yasmina napisał(a): Aga, z rękami miałam podobnie, co prawda nie drętwiały, ale były strasznie wrażliwe na ciepło. Bywało, że nagle miałam uczucie jakby płoneły, chłodziłam wodą, kostkami lodu. Trwało to dość długo, przy tym były "przeczulone", przy myciu włosów miałam wrażenie, że dotykam drutu kolczastego, nie mogłam dotknąć klawiatury, kierownicy, zaczęłam nosić bawełniane rękawiczki. Na brzuchu też miałam uczucie jakby nie był mój. Mrowienie wzdłuż kręgosłupa do stóp też miałam, poczytaj sobie o objawie Lhermitte’a. Przy czym moje MRI wykazało zmiany demielinizacyjne w głowie i odcinku szyjnym, ale wynik punkcji nie wykazał antyciał. Po solu medrolu wcale nie było lepiej. Poszłam do znajomego fizjoterapeuty na zabiegi, głównie na szyję i to podziałało. Wtedy jeszcze nie myślałam nawet o tym, że to SM, choć lekarze tak mówili. Ale mimo wszystko zgłosiłam się do dr Maciejowskiego i do dziś jestem pod Jego opieką. Czy MRI miałaś z kontrastem? Na pewno nie ma na co czekać, musisz być pewna co Ci jest, bo może okazać się, że to tylko problem z kręgosłupem. Dr Maciejowski przyjmuje w Centrum terapii SM w Katowicach, a fizjoterapeuta w Rudzie Śl.
Zdrówka życzę i pozdrawiam 
Rezonans głowy miałam z kontrastem, szyi bez kontrastu. O objawie Lhermitte’a czytałam w Internecie, tylko w większości pisze, że powinno być uczucie prądu wzdłuż kręgosłupa, a ja mam tylko w stopach i czasem w dłoniach. Lekarka jak zobaczyła RM szyi stwierdziła na 99% że to SM, po zobaczeniu RM głowy stwierdziła, że jednak nie.. Dziś też mam dziwne odczucia w obu policzkach, napiętej skóry, ale może to stres.. U fizjoterapeuty byłam, stwierdził, że to sprawa dla neurologa, nie dla niego. Wyszukałam w Internecie, że może to być CIS... Postaram się skontaktować z dr którego proponujesz. On potwierdził u Ciebie diagnozę? Sprawdziłam, że można w Katowicach zrobić badania w ciągu jednego dnia, tylko ciekawe jaka cena.... Dziękuje Ci bardzo za odpowiedź Pozdrawiam Hej  zadzwoń do Katowic do Centrum Terapii, tam wszystko Ci powiedzą. Sama sie tam lecze i jestem zadowolona  bardzo dobrzy lekarze i znaja sie na naszej chorobie, w koncu w tym sie specjalizują. Doktor Mazur rowniez swietny neurolog. Mysle ze warto zadzwonić i popytac co i jak, pierwsza wizyta koszt chyba od 100 do 200zl jak sie nie mylę, wejdz tez do nich na stronę internetową tam jest wstępny cennik ale pewnie omowisz wszystko na wizycie  nie ma na co czekac, zdrówko jest najważniejsze.
|