Klaudia26 tak staram się kontrolować ale akurat poziomy witaminy D dostępne w laboratorium są dla zdrowych osób a nie chorych. Właśnie ten protokół Coimbry to m.in o tym że w przypadku choroby poziom dla chorego człowieka jest zupełnie inny i tak chory człowiek powinnien mieć conajmniej poziom 100-170 i go utrzymywać . Miałam kontakt z paroma osobami którym Dr Czerniak taką kurację zalecił i z tego co pisały wyleczył ich w ten sposób . Oczywiście lista suplementacji jest długa również ważny jest w tym przypadku magnez i dieta uboga w nabiał. Ja póki co nie korzystam z żadnego programu lekowego i póki.co nie chciałabym
Niestety w Polsce rządzi big farma i Ci wszyscy neurolodzy to raczej jedna i ta sama "szkoła" a dostępne leki na SM... Hmmm... Choroba nieuleczalna, skąd wiecie jak byłoby bez lekarstw i jak wyglądałby postęp choroby ? Jak dla mnie jedno jest pewne że sterydy jak narazie tylko mnie dobiły nie pomogły
Niestety w Polsce rządzi big farma i Ci wszyscy neurolodzy to raczej jedna i ta sama "szkoła" a dostępne leki na SM... Hmmm... Choroba nieuleczalna, skąd wiecie jak byłoby bez lekarstw i jak wyglądałby postęp choroby ? Jak dla mnie jedno jest pewne że sterydy jak narazie tylko mnie dobiły nie pomogły