Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Czy te objawy powinny powodować niepokój?
(18-08-2020, 11:56)Zuza Bałagan napisał(a):
(18-08-2020, 11:42)sane napisał(a):
(18-08-2020, 11:37)Zuza Bałagan napisał(a): A jaki masz rezonans umówiony? Tylko głowa, czy kręgosłup lub jakieś jego odcinki też? Bo wygląda na to, że kręgosłup też - a może przede wszystkim - warto sprawdzić. Dobrze byłoby odwiedzić ortopedę, żeby zerknął na te zapadnięte miejsca fachowym okiem i ewentualnie zlecił dalsze badania. No i na razie lepiej nie podnoś dziewczyny :-)
Mam umówiony ten z kontrastem głowyi jakiś tam inny nie pamiętam dokładnie jaki, ale z tego co wiem wszystko co powinno wyjaśnić przyczynę.

To ja myślę tak: z wynikami tego rezonansu idź do neurologa i opowiedz mu o kręgosłupie, wszystkich tych objawach, które opisałeś, i Twoich podejrzeniach co do dyskopatii. Neurolog albo sam wszystko oceni (na kręgosłupach też się znają), albo pokieruje Cię dalej.
Twoja historia (siedzący tryb życia, potem ciężka praca) i objawy, o których pisałeś w poprzednim poście, mogą wskazywać na to, że problem leży w kręgosłupie, no ale w takich sprawach można polegać tylko na lekarzach. A tu na forum są pacjenci :-)

Właśnie zrobiłem sobie fotkę, jestem przerażony. Cały mięsień, ten obok szyi tzw kaptur jesli sie nie myle jest napiety jak kamien i ogromny, po prawej wyluzowany, 2 razy mniejszy. Całe ciało przechylone w prawo, z przodu widać to na brzuchu, który jest nieproporcjonalnie uwypuklony z lewej strony. Odcinek ledzwiowy boli podczas schylania sie, podobnie jak odcinek szyjny. Chyba odpowiedź tutaj jest jasna, umawiam się na wizytę u fizjoterapeuty. Dodatkowo mam podwyższoną temperaturę (37 stopni).
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: Czy te objawy powinny powodować niepokój? - przez sane - 18-08-2020, 13:03

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości