26-08-2020, 15:34
(26-08-2020, 13:29)ChrisM napisał(a):Jezeli chodzi o diete to narazie wykluczylam wszystkie produkty z mleka krowiego i z dodatkiem wapnia typu np.mleko roslinne typu sojowe,orzechowe itd zwracam tez duza uwage na wode ktora pije UWAGA w wodzie mineralnej zawartosc wapnia jest rozna ja np. tu gdzie mieszkam znalazlam wode o zawartosci wapnia 1,3 ml/l(26-08-2020, 11:51)SKRI napisał(a): Moi drodzy!!!!!!!!!
1° wrzesnia mina dwa miesiace jak jestem w protokole,obiecalam ze bede sie odzywac wiec jestem.
no coz dwa miesiace to troche za malo zeby cokolwiek sie dzialo.
Jedno jest pewne zauwazylam znaczna zmiane w miom humorze,jest o wiele lepiej potrafie znowu sie smiac !!!!!!!!! No i nie jestem juz tak strasznie zmeczona!!!!
Duzo pije,stosuje zelazna diete duzo sie ruszam!!!
Oczywiscie suplementacja!!!!!!!!!!
3 wrzesnia mam badania krwi i moczu!!!!!!
Dam znac jak poszlo.
Wy trzymajcie kciuki
Pozdrawiam i zdrowka zycze
Acha zapomnialam o jednym
rownolegle z protokolem kontunuuje trucie sie Avonexem dopoki PTH sie nie unormuje!
Dzięki za to że się odezwałaś
- możesz napisać dokładniej jaką dietę stosujesz (bo to że jest niskowapniowa to wiem)
- napisz też proszę jaką suplementacje stosujesz (rodzaj i dawki)
- czy lekarz ci rozpisał dokładnie suplementacje czy to twój własny wybór i eksperyment.
P.S. jesli zauwazasz wyrazną poprawe (mniejsze zmęczenie) to znaczy ze protokół zaczyna już działać, trzymam kciuki za to żeby było dobrze. Odzywaj się koniecznie co jakiś czas.
Jezeli chodzi o suplementy wieksza czesc to produkty galenowe .Preparat witaminowy oraz roslinny preparat na uspokojenie bo stres i nerwy to najwieksi wrogowie protokolu i wit. D- recepta od lekarza
oprocz tego magnez chelowany i omega 3 ,2g DHA dziennie UWAGA na rynku znajduje sie wielu producentow suplementow nie wszyscy sa polecani oczywiscie lekarz podal mi liste tych lepszych wg. niego, miom wyborem bylo czy z niej skorzystam. Ja kupilam te ktore zostaly mi polecone,tak na marginesie.
Oprocz tego biore olejek CBD ktory goraco polecam,kwas liponowy,wit z gr B , lecytyne slonecznikowa,olej z czarnuszki ale to juz moje wymysly!!!!!!! ktore nie maja nic wspolnego z protokolem a lekarz dal mi OK
No i oczywiscie trzeba sie duzo ruszac! Ja osobiscie jeszcze przed diagnoza codziennie przez godzinke plywam na basenie,teraz dolozylam jeszcze codzienne 40 min spacery i na grupie zamknietej FB pacjentow dr. Coimbry polecaja tez skakanie na skakance.