25-09-2020, 17:12
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-09-2020, 15:35 przez Zuza Bałagan.)
(25-09-2020, 15:06)yasmina napisał(a):(25-09-2020, 14:21)Zuza Bałagan napisał(a): Może to kwestia punktacji przy włączaniu do programu (tego standardowego programu lekowego w sensie)? Dostaje się wtedy punkty za czas trwania choroby, postać choroby, stan neurologiczny i liczbę rzutów w ostatnim roku (tak przynajmniej było, jak przyjmowali mnie do leczenia interferonem w 2013). I trzeba tych punktów uzbierać co najmniej 15, a za brak rzutów dostaje się tylko 1. (Co też jest dosyć nieludzkie, no ale cóż).Super, 1 rzut 5 lat temu, 2 pół roku temu - czy chociaż te punkty się sumuje?
Tak czy owak, najlepiej - tak jak radzi speculum - zapytać lekarzy, co z Tobą będzie po badaniu klinicznym, bo z innymi lekami może to wyglądać inaczej i w ogóle mogło się coś pozmieniać.Właściwie to nie ma znaczenia, bo dwa to nie 15
.
No nic, pozostaje mi czekać na telefon. Dzięki wszystkim za info.
W tym moim formularzu było pytanie o liczbę rzutów tylko w ciągu ostatniego roku, ale nie chcę zgadywać, bo te kryteria mogą się zmieniać i dla różnych leków mogą być różne :-) Lekarze na pewno będą w stanie powiedzieć Ci więcej i bardziej konkretnie niż ja.
Trzymam kciuki, żeby wszystko się korzystnie ułożyło!

Właściwie to nie ma znaczenia, bo dwa to nie 15
.