08-10-2020, 17:20
Witaj Klaudia
Ja też miałam porazenie nerwu twarzowego w wieku ok. 20 lat a mam obecnie 36 ...wtedy też nie było wiadomo do końca od czego ....niby przewianie ....później zaczęły się zawroty głowy i tak mocniej mnie złapało dopiero w wieku 28lat ....no i rok trwało diagnozowanie i wyszło, że to SM .... O tym porazeniu wspominałam Doktorom ale po takim czasie, to ciężko było stwierdzić czy to był rzut SM ....na pewno pozostał lekki ubytek bo w badaniu wychodzi asymetria ....opada mi delikatnie lewy kącik ust ....
Musisz poczekać na wyniki ....głównie rezonans głowy i oczywiście potem diagnostyka roznicowa, warto sprawdzić inne rzeczy też zanim zaczniemy leczenie jakiekolwiek .... Trzymam kciuki i daj koniecznie znać co i jak . Pozdrawiam
Ja też miałam porazenie nerwu twarzowego w wieku ok. 20 lat a mam obecnie 36 ...wtedy też nie było wiadomo do końca od czego ....niby przewianie ....później zaczęły się zawroty głowy i tak mocniej mnie złapało dopiero w wieku 28lat ....no i rok trwało diagnozowanie i wyszło, że to SM .... O tym porazeniu wspominałam Doktorom ale po takim czasie, to ciężko było stwierdzić czy to był rzut SM ....na pewno pozostał lekki ubytek bo w badaniu wychodzi asymetria ....opada mi delikatnie lewy kącik ust ....Musisz poczekać na wyniki ....głównie rezonans głowy i oczywiście potem diagnostyka roznicowa, warto sprawdzić inne rzeczy też zanim zaczniemy leczenie jakiekolwiek .... Trzymam kciuki i daj koniecznie znać co i jak . Pozdrawiam