Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Witam,
Ja mam postać rr ale też ze względu na wiek i ze względu na tak silny atak na uklad nerwowy z kazdodniowym pogorszeniem sądzono ze mam pierwotne postępujące MS.

Tak naprawdę nie mam pojecia o co chodzi z tym naciskiem na punkcję ledzwiową skoro obecność bądź brak tych prążkow nie przeważa tak naprawdę o niczym. U mnie nie ma prążkow ale wyszło jakies białko, które wedlug lekarza wskazuje jedynie na stan zapalny. Z tego co tu wyczytalam na forum część osób ma te prążki, część nie. Jaki to ma wpływ na dalszy przebieg choroby? Nie wiem niestety. Lekarze naciskali żeby te punkcję zrobić ale jak wyszło że nie mam to żaden nie potrafił tego wyjaśnić po jaką cholerę to było i jakie znaczenie to dla mnie tak naprawdę ma. To samo z badaniem potencjałow wywołanych. Co lekarz to inna opinia. Na koniec moje wyniki potencjałow sie zagubiły i tyle wyszło z badania ha.

A miałaś badany poziom vit D? Jaki poziom Ci zalecili? Ja przyjmuję 4tys jednostek. Co jakis czas dokucza mi żołądek od tej vit i wtedy odpuszczam na dzien bądź dwa. Takie mam zalecenie od swojego lekarza. Duzo czytalam o tej vitD ale na własną rękę nie probowalabym brac duzych dawek bo mozna naprawdę diabła narobić.

Od siebie mogę dodać, że brzmisz jako twarda babka, stąd pomyślałam, że być może tak jak ja niezwracalas uwagi na jakies zawirowania bądź zle samopoczucie wczesniej a tak naprawde chorujesz juz od dawna. Pierwotnie postępujące charakteryzuje sie głównie zmianami w rdzeniu kregowym.

Ps/ taka mała moja rada, nie szukaj w necie za duzo. Tam głównie same smętne bądź złe informacje, które mogą miec się zupełnie nijak do Twojej sytuacji . Pozdrawiam! Uśmiech
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Witam, - przez Marlentje - 08-11-2020, 20:02
RE: Witam, - przez JMonika79 - 08-11-2020, 21:21
RE: Witam, - przez Marlentje - 08-11-2020, 21:48
RE: Witam, - przez JMonika79 - 08-11-2020, 22:46
RE: Witam, - przez Marlentje - 09-11-2020, 00:10
RE: Witam, - przez JMonika79 - 09-11-2020, 04:10

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości