(18-11-2020, 15:23)Roberto1977 napisał(a): Hej.Skąd pochodzisz i jakie masz objawy i historię ?Cześć,
Wysłane z mojego JDN2-L09 przy użyciu Tapatalka
"Pochodzę z Płocka, ale od kilku lat mieszkam w Pruszkowie. Jeśli chodzi o objawy, to zaczęło się moim zdaniem od przeczulicy w lewym boku około 2-3 lata, potem lekkie odrętwienie palców u lewej stopy, co również zignorowałem, bo przecież nic złego się nie dzieje. Aż do czasu, kiedy to odrętwienie zaczęło zamieniać się w zanik mięśni w tychże palcach i posuwało się co raz dalej. Najpierw cała noga, czyli zaczęło się utykanie, bo biodro osłabione, potykanie o kilkumilimetrowe wyboje na chodniku, bo stopa się w sumie w ogóle nie podnosiła wyżej. Potem dołączyła lewa ręka bardzo szybko i był komplet. Lekarz skierował mnie do ortopedy
ale ten na szczęście od razu powiedział, że to nie jest możliwe żeby to był ortopedyczny problem. Polecił mi dobrego neurologa w Warszawie i kazał iść jak najszybciej. Rezonans wykazał kilkadziesiąt jak to nazwali torbieli :O W tym jedną dużą około 1,4 x 2 cm z tego co pamiętam. Szybko do szpitala, sterydy przez 7 dni i po dwóch tygodniach do domu. Po miesiącu program lekowy, Tectivera dwa razy dziennie i przyzwyczajanie się do nowej diety
Depresja i po miesiącu covid zrobiły swoje, ale już ogarnięte i od ponad tygodnia chodzę na rehabilitację żeby wzmocnić/odbudować mięśnie które straciłem. Tą wiadomość już piszę jak dawniej dwoma rękami (mimo że dalej dwoma palcami hehe)(18-11-2020, 15:29)Orchidea ponownie napisał(a): Hej, pozdrawiam ciepło. Jesteś w jakimś programie lekowym?
Hej ,
Tectivera od 3 miesięcy. Póki co bez objawów ubocznych na szczęście