Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Czy bez zmian w mri mimo objawów mozna mieć sm?
Witam. W 2015 r. Zaczely się moje problemy.  Zaczęło się od fascykulacji mięśni w całym ciele, uczucia kłucia szpilką w palcach, uczucie jakby przepływającego pradu w nogach, słabsza prawa strona ciała,nerwobóle w oczach, obraz jakby zbliżony, uczucie odrealnienia. Uciskowe bóle głowy. Przy zgięciu karku miałam uczucie wibracji w stopie (ponoć nie jest to objaw Lhermitta) palpitacje serca, szumy uszne, uczucie palenia w rękach i głowie, ból karku.Do tego tachykardia. Wszystko zawsze zaczyna się na Jesień wrzesień - sierpień i trwa do wiosny w lecie tego nie mam.  Pomaga mi przyjmowanie dużej ilości magnezu i d3.  W 2017 r robiłam mri mózgowia z kontrastem i tk wyszły czyste to samo mri bez kontrastu odcinka szyjnego kręgosłupa, jakieś lekkie rotacje , eeg w granicach normy liczne artefakty bo przerwałam, emg 2 mięśnie wszystko w normie, przepływy wszystko ok. Test borelioza elisa negatywny. Magnez, wapn, potas, parathormon, tsh itp  w normie.  Lekarz wykluczył sm i stwierdził łagodne fascykulacje.  Co polecacie sprawdzić, ponowić mri?  Problem znowu wrócił, urodziłam 2 mce temu dziecko, mam po co żyć..

Edit: doszedł kolejny objaw, przeszkadzają mi wysokie dźwięki... Smutny
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Czy bez zmian w mri mimo objawów mozna mieć sm? - przez Patrahime - 19-11-2020, 10:31

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości