Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Czy bez zmian w mri mimo objawów mozna mieć sm?
Hejka, moim zdaniem sm odpada przy czystym mri. Przy diagnozowaniu przyjmuje sie kilka warunków, zmiany w mri są jednymi z ważniejszych. Objawy masz faktycznie typowo sm- owe i dziwne to wszystko. Sprawdzalas vit b12?

Ja jeszcze kilka lat temu tez biegalam od lekarza do lekarza, robilam komplety badań, ktore wychodziły ksiazkowo a ja czulam sie jakby mnie ktoś zjadł i wysrał. Mialam przygode z tachykardią tez, lądowalam na sorze z pulsem 300. Ot tak, poprostu. Z różną częstotliwością,
raz na tydzien, 3 razy na tydzien, potem miesiąc spokoju i zas na nowo. Nauczyłam sie nie wpadac w panikę i próbować obniżać puls samemu zamiast wzywać karetkę w srodku nocy po raz kolejny. Bardzo często gęsto te ataki wybudzaly mnie ze snu. Trafilam do kardiologa, ekg, usg serca w normie, lekarz sugerował ablazję? ( nie pamietam jak to sie nazywalo) ale odmowilam. Stwierdzilam że nikt zadnych drutów przez pachwine w udzie do serca nie bedzie mi na żywca robił ( zabieg wykonuje sie przy znieczuleniu miejscowym miejsca wklucia) wiec jest się calkiem swiadomym. Zapisal mi leki obnizajace puls, po jakimś roku wszystko z sercem sie uspokoiło i tak trwa juz od kilku lat ale w 2019 przyszla diagnoza ms.

Nie wiem czy jedno z drugim miało jakis zwiazek, ale prawda taka że nikt nie wpadl na to zeby zrobic mri scan wiec nie wiadomo czy byly zmiany.

Aha, podczas tych wszystkich badań wyszedl mi niski poziom wit D, warto sprawdzić i tego pilnować. Pozdrawiam
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: Czy bez zmian w mri mimo objawów mozna mieć sm? - przez JMonika79 - 22-11-2020, 05:16

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości