Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Implanty stomatologiczne a SM i rezonans
(08-12-2020, 02:37)Max007 napisał(a): Dzwoniłem do mojej placówki zanim tu napisałem. Podobno wszystko zależy od materiału, z którego wykonany jest implant. Niewiele mi ta informacja pomogła, bo wcześniej miałem wszystkie zęby własne. Nie wiem też czy implanty mogą mieć wpływ na SM, a wizytę w poradni neurologicznej mam dopiero na koniec stycznia. Czy ktoś z użytkowników ma implanty i może podzielić się swoimi doświadczeniami?
Moja neurolog powiedziala ze ze zrobieniem implantu nie ma problemu. Ale ze wlasnie trzeba zwrocic uwage na material zeby nie bylo problemow przy rezonansie. Stomatolog/implantolog powinien sie w tym temacie orientowac. Ale posiadacz powinien znac symbol materialu z jakiego jest wykonany zeby w ankiecie przed rezonansem moc wpisac. Generalnie teraz raczej nie powinno byc z tym problemu jest uzywanych teraz duzo implantow do ciala nie tylko zebowych ktore sa wykonywane wlasnie z takich materiałów. Pierwsze implanty i technologie mogly powodowac problem.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: Implanty stomatologiczne a SM i rezonans - przez gregory - 08-12-2020, 09:35

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości