(20-01-2021, 20:42)Monika napisał(a): OB nie jest badaniem diagnostycznym w stwardnieniu rozsianym. Z drugiej strony - objawy takie jak skurcze czy osłabienie ręki nie muszą wcale wskazywać na SM, ich przyczyn może być wiele (choćby problemy z kręgosłupem). Musi to rozstrzygnąć lekarz.
Postaraj się nie panikować, ponieważ to tylko będzie pogłębiać objawy. Konsultacja z fizjoterapeutą na pewno nie zaszkodzi. Jeśli bardzo się niepokoisz to być może warto poprosić o skierowanie do neurologa i skonsultować z nim swoje objawy (ew. skorzystać z prywatnej porady u neurologa).
Dziekuje za odpowiedz.
Udalo mi sie umowic wizyte u fizjoterapeuty na jutro.
Ciezko sie nie stresowac, wpisujac objawy w internecie, stwardnienie jest pierwsza choroba, ktora sie pokazuje...mam juz chyba wszystkie mozliwe symptomy tej choroby
Nie panuje nad swoimi emocjami. Chyba z tego stresu dosala suchosc w ustach, bol glowy, mam wrazenie jakbym musiala sie zmuszac przy mowieniu. Jakis koszmar.
Mam jeszcze jedno pytanie, moje symptomy dotycza dwoch rak. Odczuwam ogromne napiecie i ciesniene w karku i ramionach i bol w lokciach i nadgarstakach. Czuje cos w rodzaju cisniena w nodze, napiecia w biodrze. Czy twoim zdaniel to sa objawy SM?