21-01-2021, 14:33
(21-01-2021, 01:57)Monika napisał(a): Nie wpisuj w internecie swoich objawów, nie szukaj w ten sposób... to naprawdę nie pomoże, a może pogłębić stres, który przekłada się na objawy. Jeśli tak bardzo stresuje Cię ta sytuacja - poproś internistę o skierowanie do neurologa. Niejednokrotnie udaje się znaleźć szybki termin wizyty (polecam sprawdzać na https://terminyleczenia.nfz.gov.pl/ - jednak trzeba weryfikować podane terminy telefonicznie, bo zdarzają się błędy). Jeśli nie uda się znaleźć zadawalającego Cię terminu na NFZ - możesz rozważyć wizytę prywatą u neurologa.Ależ oczywiście, że trzeba szukać w internecie. Ja gdybym sam sobie nie znalazł SM i nie powiedziałbym o tym lekarzowi to ten dalej robił by mnie setki zbędnych badań.
Mimo tego, że zawsze czytając tego typu wiadomości czy prowadząc tego typu rozmowy chciałabym jakoś pomóc, to mogę tylko doradzić wizytę u internisty/neurologa. Dodam - na szczęście w większości przypadków okazuje się, że przyczyna objawów jest znacznie prostsza i łatwiejsza do zaradzenia niż SM.
Mam nadzieję, że szybko uda Ci się ustali przyczynę swoich objawów. Koniecznie daj znać. Oczywiście w razie dodatkowych pytań śmiało pytaj, w miarę możliwości na pewno będziemy starać się pomóc