01-02-2021, 22:17
(30-01-2021, 12:45)JMonika79 napisał(a): Witaj. Kiedy mnie diagnozowano i wyszly zmiany demielizacyjne w mózgu to przeryłam internet we wszystkich stronach w poszukiwaniu jakiejkolwiek nadzei, że to jednak nie SM. Pamiętam, że natrafiłam wtedy także na taką jednostkę chorobową jak polineuropatia demielizacyjna. Z tego co pamiętam ona głównie dotyka kończyn więc jakby u Ciebie to pasowało. Myślę, że koniecznie potrzebna jest szersza diagnostyka. Ja poszlabym do neurologa prywatnie, ale wyszukalabym takiego, który pracuje również w szpitalu i może odrazu zabrać Cie do siebie na oddział na dalsze badania. Pozdrawiam i życzę duzo zdrowiaDziękuję, nie będę dalej w necie szperać, bo to bez sensu. Przyspieszyłam wizytę u neurologa na 08.02.21,być może moje zmiany są lekkie i nie wymagają zagłębiania tematu. Ręka po 2 dniach oddrętwiała, czuję tylko w niej lekki dyskomfort.
Ale jeszcze mam jeden wynik: kilka miesięcy temu miałam też tk głowy i tam są zwapnienia w jądrach podkorowych. Czy to się ze sobą łączy?