15-02-2021, 08:04
Faktycznie, takiego słownictwa i nazewnictwa medycznego ciezko szukać u zwykłego zjadacza chleba, ja tez połowy z nich w zyciu nie słyszałam i tym bardziej nie mam zielonego pojęcia co oznaczają. To oznacza bardzo duże zainteresowanie tematem i wertowanie internetu w poszukiwaniach diagnozy. To po pierwsze, a po drugie wypisujecie objawy i dopasowujecie je do różnych chorób i wyników badań. To tak nie działa. Ok, część objawów pasuje do sm ale cała reszta sie nie zgadza, to samo z toczniem, tu nie wystarczy podwyzszony wynik ANA i kilka pryszczy na twarzy. Ta choroba atakuje narzadu wewnętrzne, mozna mieć problemy z sercem, z oddychaniem, z nerkami itede. W sm wystepują drętwienia ale tez silne niedowłady, zawroty glowy, utrata równowagi, zaburzenia wzroku itede. Tężyczka nie wyklucza sm, sm nie wyklucza tezyczki - przy takim mysleniu mozna zwariować. Sm nie wyklucza tez nowotworów, udarow, zawałów serca, wylewów. Alina Słońce Ty nasze, ciesz się zyciem i kazdym dniem zamiast zamartwiać sie chorobami. Stres jest zabójczy dla każdego. Szkoda życia na zamartwianie sie wszystkimi objawami. Zdrowi ludzie tez mają gorsze dni, zamrowi ich w nodze, zakłuje w glowie i piszczy w uszach - co wcale nie oznacza jakiejkolwiek choroby. Pozdrawiam serdecznie