04-03-2021, 20:33
(01-03-2021, 15:30)patrycjasm napisał(a):Patrycjo, Justyna kiedyś napisała, że piszesz bardzo autorytatywnie...Becia pytała, czy inni to odczuwają i jak. Nie jesteśmy lekarzami, nie znamy wszystkich przyczyn dolegliwości. Becia powinna zasięgnąć porady, jeżeli wzbudza to Jej niepokój.(12-05-2018, 20:02)Beciaa05 napisał(a): Hej Kochanicześćmam takie pytanie odnosnie spastyki. Czasem mam uczucie sztywnych nóg, bolą mnie mięśnie ale nie mam ograniczonych ruchów. Gdzieś wyczytałam, że spastycznosc mięśni to jeden z objawów SM. Z tym że wyczytałam że spastyka to wtedy gdy nie można żadnego ruchu wykonać np zgiac nogi. Nie wiem czy u mnie to spastyka czy po prostu nogi się tak zachowują po wysiłku. Ktoś z Was odczuwa/odczuwal takie coś, jak objawialo się to u Was? Miłego wieczoru
jakiś tam wpływ choroby jest aczkolwiek u ciebie myślę, że jest to wynik wysiłku fizycznegospastyka oznacza mniej wiecej tyle że nie możesz ruszać nogami w sposób naturalny od razu zauważyłabyś, że to od sm

mam takie pytanie odnosnie spastyki. Czasem mam uczucie sztywnych nóg, bolą mnie mięśnie ale nie mam ograniczonych ruchów. Gdzieś wyczytałam, że spastycznosc mięśni to jeden z objawów SM. Z tym że wyczytałam że spastyka to wtedy gdy nie można żadnego ruchu wykonać np zgiac nogi. Nie wiem czy u mnie to spastyka czy po prostu nogi się tak zachowują po wysiłku. Ktoś z Was odczuwa/odczuwal takie coś, jak objawialo się to u Was? Miłego wieczoru