(05-03-2021, 14:20)magic1623 napisał(a): Od jakichś dwóch miesięcy pogorszyło mi się chodzenie i mam większe problemy z równowagą. Miałam robiony rezonans magnetyczny głowy. Czy pomimo braku nowych zmian, można te objawy zaliczyć jako rzut? Czy bez aktywnych zmian w rezonansie można poddać się leczeniu solumedrolem? Pytam, może ktoś ma w tym doświadczenie.
To ja mam "ciekawiej " bo od miesiąca a może dłużej mam głupio słabe ręce. Są dziwnie słabsze/ cięższe
od ramienia do łokcia. Normalnie daję radę unieść szklankę z herbatą, nie mam problemu z podniesieniem czegoś cięższego . Ale jak dłużej coś porobię to czuję że robią się słabsze. Pewnie to rzut i powinnam już coś dawno z tym zrobić ale jak to ja czekam... sama nie wiem na co... zwłaszcza że jakoś mi to nie bardzo truje życie. No ale jak się mój neuro dowie co jest grane to mnie chyba udusi
że nic z tym nie zrobiłam
Co do Twojego pytania to na bank podają Solu Medrol jak się ma rzut, nawet gdy nie ma aktywnych zmian w rezonansie. Przynajmniej u mnie tak było, a rzut miałam 2 lata temu.